h

Nieuws van de afdeling

7 maart 2019

Onze Geschiedenis

Met ons 25-jarig jubileum afgelopen september, is gebleken dat wij een afdeling zijn met een grote geschiedenis. Daarom is het tijd voor een terugblik. Hoe groeide een clubje van 13 herrieschoppers uit
tot de grootste politieke partij van Zutphen, met ruim 200 leden, 30
activisten, vier raadsleden en een wethouder?

Lees verder
22 februari 2019

Opinie: De energierekening is te hoog. Het is tijd voor klimaatrechtvaardigheid.

Hoe hard kabinet Rutte III ook zijn best doet: niemand kan nog ontkennen dat de energierekening stijgt. En die stijging van gemiddeld € 334,- brengt steeds meer inwoners van Zutphen in financiële problemen. Terwijl grote vervuilende bedrijven geld cadeau krijgen, betalen huurders de rekening. Dat moet precies andersom.

Lees verder
4 februari 2019

Woonbedrijf Ieder1 wint ‘Pinokkioprijs’

Huurders uit de Zutphense wijk Noordveen hebben maandagochtend de ‘Pinokkioprijs’ samen met de SP uitgereikt aan hun huurbaas Woonbedrijf Ieder1. De slachtoffers van een mislukte renovatie zijn de mooie praatjes en loze beloften van hun huurbaas zat. Daarom besloten zij de prijs samen met een zwartboek te overhandigen.

Lees verder
1 februari 2019

ROOD gaat spijbelen voor klimaat!

Foto: ROOD

Als het aan een grote groep leerlingen van middelbare scholen ligt, gaat heel Zutphen spijbelen voor het klimaat. Een van de organisatoren is Sara Zonneveldt. En zij roept op om samen met haar en ROOD mee te doen.

Lees verder
31 januari 2019

De fundamenten versterken

Foto: Nils Müller

Na ‘achtbaanjaar 2018’, waarin de SP opnieuw de tweede partij van Zutphen werd en een wethouder leverde, is het tijd om de fundamenten te versterken. Dat spraken de leden van de SP afdeling Zutphen gisterenavond met elkaar af.

Lees verder
17 januari 2019

SP: Kermis moet op de markt blijven

De afgelopen weken kwamen tegenstrijdige berichten in het nieuws over de locatie van de Zutphense kermis: de kermis zou volgens sommige bronnen op de markt blijven, volgens anderen definitief verdwijnen. Wat de SP betreft blijft de kermis gewoon op de Zutphense markt, tenzij alle betrokkenen samen tot een alternatief komen. SP-raadslid Ellis Müller: ‘Dat vindt de SP niet alleen. De hele gemeenteraad deelt die mening.’ Müller:

Lees verder

Pagina's

U bent hier