h

Nieuws van de afdeling

27 juni 2022

Nieuwe ziekenhuisbaas weigert te tekenen voor behoud volwaardig ziekenhuis

Foto: Anouk Pross

Een rustig inwerkprogramma zat er voor Rolf de Folter, de nieuwe ziekenhuisbaas van het Gelre, niet in. Op zijn eerste officiële werkdag moest hij meteen aan de slag. Samen met verontruste inwoners was de SP aanwezig om de nieuwe bestuurder een ‘hart voor de zorg’ aan te bieden, met daarop de vraag of hij net zoals het personeel en patiënten zich volledig in zou zetten voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Zutphen. De topman kwam wel naar buiten om het bord aan te nemen, maar het zetten van een handtekening voor volledig behoud zat er niet in.

Lees verder
16 juni 2022

SP helpt bij aanvraag energietoeslag

Foto: SP

Vrijwilligers van de SP zijn deze maand begonnen met het helpen van mensen in Zutphen en Warnsveld bij het aanvragen van de energietoeslag. De gemeente keert eenmalig € 800,- uit aan inwoners met een laag inkomen, als compensatie voor de exploderende energierekeningen. Maar lang niet iedereen weet of die hier recht op heeft en wat ervoor nodig is om die € 800,- te krijgen. Omdat die toeslag terecht moet komen bij iedereen die hier recht op heeft, is de SP deze actie gestart.

Lees verder
16 juni 2022

Lofzang bij afscheid SP-wethouder Mathijs

Dinsdagavond 14 juni was het afscheid van Mathijs in de IJsselstroom. Samen met de gemeenteraad en zijn oude fractie werd teruggeblikt op de afgelopen 4 jaar en naar wat Mathijs in die tijd bereikt heeft.

Lees verder
2 juni 2022

SP wil debat over afbraakplannen nieuw college

Foto: SP

De Zutphense SP-fractie wil donderdagavond eerst een inhoudelijk debat over het coalitieakkoord voordat de raad stemt over de nieuwe wethouders. De reden daarvoor is dat de SP zich zorgen maakt over de plannen die in het akkoord staan, op basis waarvan de wethouders worden aangesteld.

Lees verder
13 mei 2022

SP vreest afbraak sociaal beleid door nieuwe coalitie

Foto: SP

GroenLinks, PvdA, BurgerBelang en D66 onderhandelen met elkaar over een nieuw college. Woensdagavond organiseerden zij een bijeenkomst over volkshuisvesting, de overgang naar schone energie en ondernemerschap. Tijdens die bijeenkomsten werd duidelijk de onderhandelende partijen waarschijnlijk zullen kiezen voor afbraak van de sociale voorzieningen die afgelopen jaren met hulp van de SP zijn opgebouwd.

Lees verder
14 april 2022

GroenLinks zet stap naar rechts

GroenLinks, de partij die het grootst werd bij de verkiezingen van 16 maart, wil gaan proberen een coalitie te vormen met de rechtse partijen D66 en BurgerBelang, en de PvdA. Zij kiezen er daarmee voor om niet door te gaan met de SP. SP-fractievoorzitter Mart de Ridder vindt dat jammer: ‘De SP is nodig om de grote maatschappelijke problemen van deze tijd op te lossen.’

Lees verder

Pagina's

U bent hier