h

Nieuws van de afdeling

18 oktober 2017

OPROEP: Kom naar de Algemene Ledenvergadering

Foto: SP

Alle leden zijn uitgenodigd voor de Algemene Ledenvergadering op 21 november. De avond begint om 19:30 in buurthuis De Uitwijk en zal waarschijnlijk duren tot 22:00 uur.

Lees verder
14 oktober 2017

Wethouder komt tot inzicht: Zwembad moet recreatiever

Het heeft vijf jaar geduurd, maar dan eindelijk geeft de wethouder de SP toch gelijk: zwembad de IJsselslag moet meer recreatie gaan bieden en aantrekkelijker voor de jeugd gemaakt worden. Deze week schrijft wethouder Coby Pennings (CDA) dat ze met een raadsvoorstel komt waarin "de overwegingen en mogelijkheden worden beschreven om het zwembad voor de wat oudere jeugd aantrekkelijker te maken".

Lees verder
5 oktober 2017

‘College Zutphen moet stoppen met politieke pesterij’

Het college van burgemeester & wethouders van Zutphen wil de solidariteitsregeling van de SP dwarsbomen. Dat meldt nieuwswebsite Zutphen24 vandaag. SP-ers laten hun raadsvergoeding maandelijks rechtstreeks in hun ‘solidariteitskas’ storten, maar daar wil het gemeentebestuur nu niet meer aan mee werken.

Lees verder
1 oktober 2017

Laat ons zwembad niet kopje onder gaan!

Foto: SP

In de stromende regen stonden de vrijwilligers van de SP zaterdag 30 september, zoals elke laatste zaterdag van de maand, op de markt. Ditmaal om actie te voeren voor een glijbaan in het zwembad. Inwoners van Zutphen konden op zwembandjes hun handtekening zetten voor een recreatiebad, of een boodschap aan het gemeentebestuur schrijven.

Lees verder
26 september 2017

Oprichting gemeentelijke woningbouwvereniging noodzakelijk

Foto: SP

De Zutphense SP wil dat de gemeente een eigen woningbouwvereniging gaat oprichten. Deze woningbouwvereniging moet woningen gaan bouwen voor een maandhuur tussen de € 350,- en € 500,-.

Lees verder
24 september 2017

Hoe bindt de SP de strijd aan tegen het kapitalisme binnen de EU?

Foto: SP

Zelfs de wenskoekjes, die werden geserveerd, waren in stijl: in de verpakking zaten op de Europese Unie betrekking hebbende tekstjes. En verder was het natuurlijk vooral de enorme opkomst, die bij de organiserende SP-afdeling Zutphen-Warnsveld tot vreugde stemde: een kleine zestig mensen bleken geïnteresseerd in de thema-avond over Europa, die op 8 september in het DWK-gebouw te doen was. De voornaamste vraag die deze avond aan de orde kwam: hoe moeten socialisten zich opstellen tegenover een door neoliberalen gedomineerde EU? Hebben socialisten de Europese Unie nodig om te winnen, of moeten we ons er met alles wat we hebben tegen verzetten?

Lees verder

Pagina's

U bent hier