h

Nieuws van de afdeling

18 mei 2019

Zutphense huurders eisen ingrijpen politiek

Foto: SP Zutphen

Ruim 60huurders kwamen vanavond bijeen op ‘de Grote Huurdersavond’. De avond was georganiseerd door de SP om verschillende groepen huurders, die al lange tijd actievoeren voor verbetering, samen te brengen. Ze eisen dat de politiek ingrijpt om hun situatie te verbeteren.

Lees verder
8 mei 2019

17 MEI: DE GROTE HUURDERSAVOND

Foto: Ellis Müller

Huur jij een woning in Zutphen? Wil jij samen met je buurtgenoten in actie komen of is jullie buurt al bezig? Dan ben je van harte uitgenodigd op De Grote Huurdersavond.

Lees verder
7 mei 2019

15 mei: Avond over woede, hoop en de EU in Zutphen

Foto: SP

Kandidaat-Europarlementariër Jannie Visscher zal woensdag 15 mei aandoen in de SP-tour door het land. Tijdens de openbare avond spreekt Visscher, nummer twee van de SP-lijst, over woede en hoop in de samenleving en de komende verkiezingen. De avond maakt onderdeel uit van 50 SP-avonden door het hele land in aanloop naar de EU-verkiezingen op 23 mei.

Lees verder
2 mei 2019

Opinie Ellis Müller: Stop met uitleggen, begin met luisteren en behoud de kermis op de markt

Een belangrijk twistpunt in het Zutphense maatschappelijk debat is de locatie van de kermis. Al zeker sinds de 19de eeuw staat de kermis in Zutphen. In 1977 verhuisde de kermis van de markten naar het MIRO-terrein. In 1985 kwam de kermis weer terug naar de markt en nu zou de kermis hier weer moeten verkassen. De locatie voor de kermis in Zutphen heeft al heel wat verzet gekend.

Als de bevolking hun verzet uit, dan volgt de standaardreactie van de politieke elite: we leggen het nog wel een keer uit. En als het verzet sterk is, verdwijnt het plan weer even in de ijskast. Om daar vervolgens na een jaar of twee weer uit te komen. Wederom doet de elite een zoveelste poging om het allemaal nóg eens uit te leggen. Wat vervolgens weer kan rekenen op een flinke dosis onbegrip en kritiek vanuit de bevolking.

Lees verder
18 april 2019

Opnieuw bieden tientallen huurders Ieder1 ‘blunderboek’ aan

Foto: Ellis Müller

Vanmiddag betraden zo’n 30 huurders uit de Zutphense wijk het Waterkwartier het hoofdkantoor van Woonbedrijf Ieder1. Zij boden het Woonbedrijf daar een ‘blunderboek’ aan, en eisten dat hun problemen worden opgelost.

Lees verder
8 april 2019

SP wil onafhankelijk onderzoek naar mislukte renovaties

Foto: SP Zutphen

De Zutphense SP wil dat de gemeente een onafhankelijk onderzoek instelt naar de mislukte renovaties van Woonbedrijf Ieder1. Dat zou gedaan kunnen worden door de Woonbond, zoals Ieder1 nu ook al zelf voorstelt in de wijk Noordveen, waar huurders eerder in actie kwamen en de corporatie een zwartboek aanboden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier