h

Etentje voor de Hanzehof

26 april 2005

Etentje voor de Hanzehof

Voor ruim tien miljoen euro wordt de Hanzehof ingrijpend verbouwd. De SP is hier nooit voorstander van geweest. Onlangs heeft de Hanzehof een diner georganiseerd met onder meer optredens van Karin Bloemen en Cor Bakker. Voor 250 euro p.p. konden mensen een vorkje meeprikken; van de opbrengst zal een glazen wand worden aangeschaft.

In de raadsvergadering van 25 april heeft de SP vragen gesteld over dit etentje. Het etentje was natuurlijk een avondje voor de elite. Wat de SP betreft geen enkel bezwaar; had de elite maar de hele verbouwing bij elkaar gegeten! Wat de SP opviel was de aanwezigheid van twee groepen binnen de elite. De 'klootjeselite' die 250 euro betaalde voor de avond en de 'elitaire elite' die gratis mee mocht doen. Want op een totaal aantal bezoekers van 160 bleek de opbrengst toch te blijven steken op 25.000 euro. Dat betekende dat 100 gasten wel betaald hadden en 60 gratis hebben gehapt. Op een vraag van de SP antwoordde wethouder van Oosten dat sponsors en gemeente gratis mochten mee-eten vanwege hun toegezegde bijdrage. Namens het college waren 3 leden aanwezig; gelukkig zonder extra kosten voor de gemeente, want wat de SP betreft gaat er al teveel geld naar de Hanzehof. Bij de benodigde bezuinigingen die dit jaar gevonden moeten worden zal de Hanzehof dan ook op het SP-lijstje staan.


Persbericht: Zutphense Koerier 27 april 2005

SP-raadslid kan rekenen

ZUTPHEN - SP-raadslid Luijendijk leest de Zutphense Koerier goed en kan bovendien prima rekenen. Uit de editie van vorige week viel hem op dat tijdens het benefietfeest voor de Hanzehof 158 gasten à 250 euro goed waren voor een opbrengst van 25 mille.

Tijdens de raadsvergadering van maandag jongstleden vroeg de socialist zich af hoe dat dan zat. “Is er soms sprake van twee elites? Een klootjes elite die 250 euro op moest hoesten om een hapje te mogen eten en een elitaire elite die gratis een vorkje mee mocht prikken? En wat moesten gasten van de gemeente ophoesten om zich te laten verwennen?” Projectwethouder Adriaan van Oosten haalde Luijendijk volmondig uit de droom: “Grote sponsoren hadden voor niets toegang tot de festiviteit. En ja, daartoe behoort ook de gemeente Zutphen, die immers ook al volop betaalt aan de renovatie van het theater.” Luijendijk had trouwens geen moeite met het feestje waar de elite 'een glazen wand bij elkaar at'. “Wat ons betreft hadden ze de hele verbouwing bij elkaar gegeten”, aldus het SP-raadslid.

U bent hier