h

Mart de Ridder

06 - 255 91 654

Hallo! Mijn naam is Mart de Ridder, ik ben 26 jaar en ben geboren in Haarlem.

Alhoewel ik in de randstad geboren ben, ben ik opgegroeid in Zutphen. Ik ben hier naar de basisschool gegaan en heb mijn HAVO afgerond op het Baudartius College.

Nadat ik mijn diploma haalde begon ik te studeren, mijn jaar was het laatste jaar waar studenten recht hadden op studiefinanciering. Om me heen zag ik persoonlijk de resultaten van het invoeren van het schuldenstelsel. Oud-klasgenoten maakten overhaaste keuzes om toch studiefinanciering te hebben, diegenen die een jaar later afstudeerden of verder gingen naar het VWO maakten vaker de keuze om niet uit huis te gaan of een zwaardere studie te doen. Dit maakte mij best teleurgesteld in onze huidige maatschappij, waar er niet gekeken word naar kennis maar naar de dikte van de portemonnee.

Ik durf wel te zeggen dat ik uit een heel links nest kom, Familie van beide kanten hebben veel gedaan voor de vakbond. Daardoor was de SP een makkelijke keuze toen ik voor het eerst mocht stemmen. Rondom die tijd werkte ik met een flexcontract in een supermarkt en zag collega’s na drie jaar vertrekken omdat de baas niet met vaste contracten wou werken. Deze twee factoren zorgden er voor dat ik mezelf in februari 2016 inschreef bij de SP, met als plan om slapend lid te blijven.

Toen ging het plots hard, in de afgelopen jaren heb ik meegeholpen aan fantastische campagnes, heb ik nieuwe kameraden gekregen binnen de SP en oude kameraden teruggevonden. Maar mijn strijd is nog niet gestreden, onze strijd is nog niet gestreden. En daar gaan wij samen voor zorgen! Zowel in de raad als op straat!

U bent hier