h

Stefano de Groen

Wie ben ik?

27 jaar geleden kwam in in Zutphen wonen omdat ik werk kreeg in Steenderen, en de kinderen niet in Steenderen wouden wonen

Ik kende Zutphen uit de tijd dat ik voor CoBerco in de ondernemingsraad namens Den Ham mee mocht praten. Zutphen was, en is, een warm bad en we kochten een huis in het waterkwartier, toendertijd nog het vijverkwartier. De kinderen gingen naar een nieuwe voetbalclub en ik ging proberen een nieuwe kenniskring op te bouwen.

Al gauw kwam ik in het bestuur van de afdeling Zutphen van de voedingsbond, wat later  Bondgenoten werd. Ook ben ik 16 jaar lang voorzitter geweest van de VVE van ons gebouw. Toen er een vertegenwoordiging uit Zutphen moest komen bij de landelijke bond werd er naar mij gekeken en ik zou het gaan doen omdat ik vanuit mijn werk veel kennis had van de zuivelindustrie.

Jarenlang was ik een slapend lid van deze prachtige SP afdeling totdat ik een paar jaar geleden s'avonds werd gebeld door onze huidige voorzitter Ellen Jager of ik een keer bij de groep actievelingen kon komen.

Ooit ben ik daar gearriveerd, en ik ben er nooit meer weggegaan. Sindskort mag ik namens de SP gemeenteraadslid zijn in dit prachtige Zutphen.

Alhoewel ik nu gemeenteraadslid ben haal ik toch de meeste energie uit het buurten, wat de basis van onze beweging is en wij kracht uit halen. Na al die jaren doe ik dat nog steeds met veel plezier.

U bent hier