h

Zon voor Allen!

In vijf jaar tijd zijn we bijna 6x meer gaan betalen voor gas en 5x meer voor electriciteit. Onze lonen zakken sinds 2021 door het ijs. Steeds minder mensen kunnen rondkomen. Daarom stellen wij 'Zon voor Allen' voor, een plan om iedereen in onze gemeente gratis zonnepanelen te geven.

Foto: SP

De aanpak voor de overgang naar schone energie heeft totaal gefaald. De politiek was verblind door een heilig geloof in marktwerking en hoopte dat wij als individuen zelf over konden gaan naar schone energie. Die strategie is totaal mislukt.

In de praktijk betekent het dat mensen die geld hebben, groen kunnen doen. Tegelijkertijd maken energiemultinationals recordwinsten, over de rug van onze gemeenschap en ons belastinggeld. Terwijl er genoeg kennis en techniek is om iedereen te voorzien van gratis groene stroom.

Door als gemeente zelf op iedere woning zonnepanelen te leggen knokken we tegen de torenhoge energierekening, tegen de opwarming van de aarde en tegen de grote energiebedrijven die keihard verdienen over onze koude rug.

Dat vraagt om lef, dat betekent dat we tegen de stroom in varen. En dat kunnen we niet alleen. Ben je het met ons eens? Klik op de knop hieronder, want als je samen opstaat is alles mogelijk.

Ik steun 'Zon voor allen!' Klik hier om ons plan te lezenKlik hier om oNZE KRANT HIEROVER TE LEZEN
 

U bent hier