h

Marxisme Festival: EEN WERELD TE WINNEN!

8 april 2005

Marxisme Festival: EEN WERELD TE WINNEN!

Van 22 tot 24 april vindt in Amsterdam opnieuw het jaarlijkse Marxisme Festival plaats, dit jaar onder de titel 'Een wereld te winnen'. Met honderden deelnemers, ruim veertig bijeenkomsten en een stevig cultureel programma is Marxisme inmiddels uitgegroeid tot een belangrijk evenement voor socialistisch links.

Sprekers zijn dit jaar o.a. Walden Bello (Focus on the Global South), Dyab Abou Jahjah (AEL), Anja Meulenbelt (Eerste Kamerlid SP), Jonathan Neale (Globalise Resistance), Ahmed Ben Bella (leider van de Algerijnse onafhankelijkheidsstrijd), Ronald van Raak (Eerste Kamerlid SP), Gretta Duisenberg (Stop de Bezetting), Mohamed Rabbae (Oud-fractievoorzitter GroenLinks), Abdel Bari Atwan (Hoofdredacteur van Al Quds), Miriyam Aouragh (Samen tegen Racisme), Peyman Jafari (Internationale Socialisten) en Niek Stam (FNV-Bondgenoten sector havens en oprichter De Maat Is Vol!). In het avondprogramma hebben we optredens van de dichter Maarten Das en de rapper Samiro. Daarnaast vertonen we verscheidene films en documentaires.

Marxisme is ook elk jaar een trefpunt voor activisten. Op een serie debatten die samen de hele breedte van verzet tegen het huidige rechtse kabinet bestrijken, komen deze activisten uit de verschillende stromingen binnen de beweging samen om te discussiëren over de vraag hoe we dit verzet versterken en verdiepen. In het bijzonder willen we je aandacht vestigen op de bijeenkomst 'Na 2 oktober: hoe verder met de vakbeweging?' met o.a. sprekers van De Maat is Vol! en de FNV.

Marxisme is een uitgelezen kans om verder te discussiëren over de thema's die ons binden, analyses uit te wisselen en een levendig netwerk van socialisten in Nederland te versterken. Bij deze willen we jullie dan ook uitnodigen om Marxisme ook tot jullie festival te maken. We hopen, net als vorig jaar, een grote delegatie vanuit jullie organisatie te mogen verwelkomen.

Graag wijzen we jullie op de mogelijkheid om posters en flyers aan te vragen. Kaarten voor het weekend kosten 10 euro. Er zijn ook kaarten beschikbaar voor de afzonderlijke dagen (vrijdag 5 euro / zaterdag 7,50 euro / zondag 5 euro). Op verzoek regelen wij slaapplaatsen en kinderopvang.

Voor alle vragen over het programma, deelname aan het weekend of materiaal kunnen jullie ook persoonlijk contact met mij opnemen op nummer 06-28623741.

Strijdbare groet,
Maina van der Zwan (Internationale Socialisten)

voor het programma zie: www.internationalesocialisten.org

U bent hier