h

Euro-referendum: Stem NEE

29 mei 2005

Euro-referendum: Stem NEE

Ingezonden door Mariska Rietman:

Je gaat toch zeker wél stemmen op 1 juni? Je weet wel, wegens de Europese Grondwet! Heb je de folder ontvangen? Weet je alle "ins and outs" om goed voorbereid te gaan stemmen en heb je een juist beeld van wat en hoe het moet gaan worden, maar vooral: wat het JOU oplevert? NEE DUS!!

In de folder en overige info wordt met geen woord gerept over wat dit jou en mij zal gaan kosten! Ze kijken wel uit, want wat hebben ze al een hoop geld verknoeid aan de Euro en Europa. Hoorde ik het goed dat de Euro is verouderd en dat er nieuw geld gemaakt moet gaan worden? Wat een stel onbenullen, want toen de gulden er nog was waren er nog steeds muntjes van Wilhelmina in omloop (1948!) en die deden het ook nog best.

Weet je dat Nederland (lees Den Haag) ca 480 (!) euro per inwoner afdraagt aan de EU als "contributie"? Weet je ook dat Frankrijk en Duitsland slechts ca 27 Euro betalen? En dat België en Ierland ca 48 euro KRIJGEN?! Als je wel eens via Breda naar België rijdt moet je al die gigantische betonconstructies zien, net vóór Antwerpen. Hebben jij en ik betaald!!! Hou je hart én portemonnee maar vast! Moeten de bedragen nog worden gecontroleerd?

Wat te denken van dat geintje met die Tom de Graaf die met alle geweld een "gekozen burgemeester" wilde? Ik vroeg mij wel eens af welk kostenplaatje daaraan zou hangen. En volgens mij kun je beter, als een burgemeester nodig is, dat per plaats langzamerhand invoeren en leren van "onvolkomenheden". Toen die boel klapte en meneer opstapte bleek er 1,2 miljard (!) euro vrij te komen voor onderwijs en zorg. Stel dat daarvoor een referendum zou zijn geweest, wat had JIJ dan gekozen? Voor zo'n "bestuurlijke vernieuwing" of voor onderwijs en zorg?

Wij hebben 60 jaar met bloed, zweet en tranen gewerkt aan de opbouw van Nederland en in 2 jaar hebben ze dat naar de bliksem geholpen. Waren "Paars-1" en "Paars-2" dan zo slecht? Persoonlijk vond ik Wim Kok een goede en representatieve premier (als je terugdenkt met wat er nu aan de hand is) en kijk nu eens wat een stel stripfiguren over onze toekomst beslist!

Het is tijd dat we ophouden met de ZWIJGENDE MEERDERHEID te zijn! Ga stemmen en stem NEE. Laat langs deze weg Balkenende weten dat we hem en zijn kabinet zat zijn! Zorg met elkaar op 1 juni voor een enorme opkomst en een overduidelijk NEE naar Den Haag.

JP is bang dat Nederland (lees: hijzelf) zijn gezicht verliest binnen de EU. HET ZIJ ZO!! De gewone man in de EU zit te kijken wat de Fransen en Hollanders gaan doen. Ga je niet stemmen, krijgen de JA-stemmers een grotere verhouding t.o.v. de NEE-stemmers. Als de Nederlandse stem echt zo belangrijk is binnen de EU dan hebben jij en ik NU de kans.

Let wel: jij en ik zijn NIET tegen vooruitgang, echter is dit VOOR ONS zeer zeker GEEN vooruitgang! Ook zijn jij en ik niet tegen het helpen van de hulpbehoevende medemens, integendeel. Maar er zijn ook hulpbehoevende medemensen en die worden stelselmatig de deur gewezen! SCHANDE!

Stel dat Den Haag zich toch durft te veroorloven om een overweldigend NEE naast zich neer te leggen, dan is het misschien wel tijd om het hele land plat te leggen en Den Haag op deze wijze te dwingen om naar het volk te luisteren! Samen zijn we sterk! Gaan jij en ik geschiedenis schrijven en de toekomst van jouw en mijn land vorm geven? Hoeveel langer accepteren wij nog het gepruts in en van Den Haag?

Jazeker! Ik ben boos!
En Den Haag: F*ck You!!

Uitslag mini-enquete Europese Grondwet
Stemadvies Europese Grondwet
Agenda referendumcampagne
Euro-referendum: Weet waar je ja tegen zegt
Euro-referendum: Top-10 van bedenkingen
Veel gestelde vragen over de Europese Grondwet

U bent hier