h

Europese grondwet: ja of nee?

18 mei 2005

Europese grondwet: ja of nee?

Persbericht: Zutphense Koerier 18 mei 2005

ZUTPHEN - De afdeling Zutphen van de SP houdt donderdag 19 mei in De Brug een informatie- en discussieavond over de Europese Grondwet. Ook de regionale JOVD-jongeren van de VVD buigen zich over het onderwerp. Dat doen zij precies een week later in Finnigan's aan de Hoofdstraat 176 in Apeldoorn. Beide bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.

De socialisten hebben voor hun bijeenkomst Europarlementariër Kartika Liotard uit Borculo uitgenodigd. Zij vertelt 'op bondige wijze en in begrijpelijk Nederlands' welke goede redenen zij heeft om tijdens het referendum op 1 juni 'nee' te zeggen tegen de nieuwe Europese Grondwet. Vervolgens wordt er op basis van een aantal stellingen volop gediscussieerd. Want, meent de SP, als je voor stemt, zeg je 'ja' tegen ondermeer een peperduur Europees leger en nog meer sociale uitverkoop. Iedereen is welkom om naar Liotard te luisteren en mee te praten.

De VVD-jongeren geven bij monde van regiovoorzitter Floris-Marcello Graziosi aan vast van plan te zijn vóór de nieuwe Grondwet te stemmen. Maar zoals een goed liberaal betaamt, geven zij ook andersdenkenden in forumverband de ruimte hun mening te geven. Te gast zijn Europese en nationale politici van VVD, PvdA, SP, CDA en GroenLinks. Zij zullen met elkaar en het publiek de degens kruisen over de nieuwe Grondwet. Ook voor deze bijeenkomst is iedereen van harte uitgenodigd.

Uitnodiging informatie- en discussie-avond over de Europese Grondwet
Euro-referendum: Weet waar je ja tegen zegt
Euro-referendum: Top-10 van bedenkingen
Veel gestelde vragen over de Europese Grondwet
Agenda Euro-referendumcampagne

U bent hier