h

Wat is er toch mis met Nederland?

28 mei 2005

Wat is er toch mis met Nederland?

Ingekomen E-mail: BeVaCo 27 mei 2005

Aan de beleids- en opiniemakers van de Socialistische Partij (SP) Onderstaande argumenten zijn wat moeilijker aan een groot publiek uit te leggen maar steeds meer mensen beginnen te begrijpen dat we nog steeds buiten spel staan. Ik ben het met jullie eens: Kies voor Europa en zeg daarom 'NEE' tegen de Grondwet.
Succes en vriendelijke groet,
Robert Verlinden / BeVaCo.

Wat is er toch mis met Nederland? vraagt Thom de Graaf (D66) zich vanmorgen af in de Volkskrant van 27 mei. Hij weet ook niet wat de ‘nee’ stemmers wel tevreden zou stellen. Laat ik u het proberen uit te leggen.

In 2002 werd via internet vanuit het publiek een spontane oproep gedaan voor een kopersstaking uit protest tegen de alles duurder makende euro. De Consumentenbond (CB) was op verraderlijke wijze tegen. De actie mislukte. De nestgeur van de CB is de PvdA. Bovendien wordt de CB aangestuurd door voormalige marketingmensen van multinationals.

Ongeveer zeventig procent van de Europeanen is tegen genetische gemanipuleerde voeding. Toch werkte sleutelfiguren van GroenLinks op verraderlijke wijze mee aan een convenant dat de biologische boeren instemde dat genetische gemanipuleerde gewassen naast transgene gewassen geteeld kan worden. Wetende dat daarmee deze minst vervuilende landbouw voor veel mensen praktisch waardeloos zou worden. Minister Veerman heeft geprobeerd dit convenant als voorbeeld aan Europa te verkopen. Dit is hem mislukt!

Minister Veerman (CDA) heeft op 21 juni 2004 op verraderlijke wijze voorgesteld om de nationale aanduiding van herkomst van rundvlees te veranderen in een Europese. Dus made in Europa i.p.v. made in Nederland of made in Italië. Waarom deed hij dat? De winsten van multinationals waren te laag. Marktwerking is de religie van het CDA. 23 van de 25 Europese lidstaten stemde gelukkig tegen.

De Europese Grondwet geeft meer marktwerking, meer macht aan multinationals en meer werk aan peperdure advocaten die voor burgers niet meer te betalen zijn.

Kies voor Europa en zeg daarom nee tegen de Europese Grondwet.

Platform Belangen van Consument

Zie voor meer info uitgebreide brief aan de Voorzitter van de Tweede Kamer de heer Frans W. Weisglas
www.bevaco.nl

U bent hier