h

Zomerfeesten

27 juli 2005

Zomerfeesten

De president van de rechtbank heeft besloten dat het eerste Zomerfeest tot 24.00 uur mocht duren en dat het geluidsniveau 85dB mocht zijn.

Voor de drie komende Zomerfeesten op 27 juli, 3 en 10 augustus geldt 23.00 uur als eindtijd en het geluidsniveau is dan volgens het geldende beleid. Het besluit van de rechtbank is het gevolg van een verzoek om een voorlopige voorziening dat gisteren is ingediend door een aantal bewoners van de binnenstad.

Het college van burgemeester en wethouders had de stad graag de kans gegeven deze vier woensdagen tot middernacht te feesten, maar legt zich neer bij het besluit van de rechtbank.

Gevolgde procedure tot nu toe

De gemeente Zutphen heeft het evenementenbeleid vastgelegd. Al langere tijd leeft de behoefte dit beleid te herijken, omdat velen van mening zijn dat er meer ruimte moet zijn voor festiviteiten in de Hanzestad. In februari 2005 is er een bijeenkomst geweest in het stadhuis over het evenementenbeleid. Daarvoor waren organisatoren van evenementen, (horeca-)ondernemers en alle inwoners van Zutphen uitgenodigd via publicaties in de media. Een aantal binnenstadbewoners is ook persoonlijk uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Het ging om inwoners die regelmatig bij de gemeente hun ongenoegen over de evenementen in de binnenstad hebben laten blijken.

In wat er die avond naar voren is gebracht, vond het college geen aanleiding het voorgenomen beleid op deze punten aan te passen en het college heeft derhalve, vooruitlopend op de definitieve vaststelling van het herijkte evenementenbeleid, besloten de vier zomerfeesten van 2005 tot 24.00 te laten duren met voor alle podia het geluidsniveau van 85 dB.

Inspraak nog mogelijk tot en met 24 augustus

Overigens is er tot en met 24 augustus een officiële inspraakprocedure voor het herziene evenementenbeleid en een ieder heeft tot die datum de gelegenheid mondeling of schriftelijk een zienswijze in te dienen. Mondeling kan dat bij de heer J. Kerkhof van de gemeente Zutphen. Schriftelijk met een reactie aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 41, 7200 AA Zutphen. Alle zienswijzen worden betrokken bij de uiteindelijke besluitvorming door het college.

Bron: Gemeente Zutphen

U bent hier