h

Vanuit de bestuurskamer

25 november 2005

Vanuit de bestuurskamer

Sinds deze zomer is de afdeling keer op keer met de neus op de feiten gedrukt: na jarenlang trouwe dienst haakte de een na de ander, om zeer plausibele redenen, af. Ieder met zijn/haar reden, na zoveel jaren even terugtrekken voor bezinning. In Frankrijk heet dat zo mooi: “retirer pour mieux sauter”.

Feit blijft dan wel dat op de overblijvenden een extra takenpakket op de schouders rust. Daar zijn we dus, als SP-ers, niet te beroerd voor, maar: als je dan ook nog eens verhuizing moet uitvoeren en het lijf vertoont tegelijkertijd makkes (daar gaat de “no claim”, nog sneller als sneeuw voor de zon) is het resultaat: even een dipje in de dagelijkse organisatie; nieuwe bereikbaarheid is afhankelijk van UPC (dat is geen werkgroep van de SP en heeft dus lak aan “vandaag gevraagd, gisteren geregeld”). Kortom: we moesten even roeien met de riemen die wel erg aan de korte kant bleken te zijn.

Des te verheugender is het dan nu te kunnen constateren, dat we na de laatste ledenvergadering weer met een ijzersterk team kunnen opereren. Eens te meer blijkt maar eens weer dat onze politieke organisatie, met plaatselijk honderden toegewijde leden, over veerkracht beschikt en de nodige mensen er de schouders onder willen zetten.

Ik wens mijn nieuwe medebestuurders veel plezier in de taak die ze op zich hebben genomen.

Ben Stern, penningmeester

U bent hier