h

Multiculturele avond

18 maart 2006

Multiculturele avond

Op zaterdag 25 maart aanstaande wordt in Zutphen de derde multiculturele avond gehouden. De bijeenkomst is erop gericht de communicatie te bevorderen tussen de verschillende allochtone en autochtone culturele organisaties.

Integratie is per slot van rekening een wederzijds proces. De multiculturele avond beoogt tevens de samenwerking verstevigen tussen organisaties en personen die zich inzetten voor een kleurrijke samenleving in Zutphen. Het thema is 'jong & oud'.

De organisatie van de multiculturele avonden is in handen van een werkgroep waarin diverse culturele organisaties zitting hebben. Voorzitter is wethouder A.J. van Oosten. De gemeente subsidieert de avond. De betrokken organisaties serveren hapjes uit de landen van herkomst.

Het programma ziet er globaal als volgt uit:

18.45 uur:
De bezoekers worden verwelkomd met een kopje koffie of thee

19.10 uur:
Opening door wethouder Van Oosten

19.15 uur:
Toespraak door dr. Lucy Kortram. Mevrouw Kortram is lector diversiteit en de multiculturele competentie verbonden aan de Hogeschool De Horst. Aansluitend een optreden van David Jan Bal

19.45 uur:
Afsluiten eerste deel en start multiculturele uitwisseling

20.15 uur:
Optredens:

  • Turkse Volksdansgroep
  • Sindibad met Daka Marakcia
  • Indiase dans
  • Salih met zijn Saz-groep
  • Buikdanseres

22.15 uur:
Optreden jongeren

De presentatie van de multiculturele avond is in handen van Joan de Zwart en Salim Sahin, beiden lid van de Zutphense gemeenteraad. Belangstellenden zijn van harte welkom!

U bent hier