h

SP blij met onderzoek naar parkeergarage

24 mei 2006

SP blij met onderzoek naar parkeergarage

De SP is blij met het onderzoek dat de ondernemersverenigingen van Zutphen hebben uitgevoerd naar de parkeergarage onder de Vispoortgracht. Het onderzoek bevestigt namelijk het gezonde boerenverstand. Een parkeergarage onder de Vispoortgracht is niet rendabel, zo dicht in de buurt van het goedkopere parkeerterrein bij de Albert Heijn.

De gezamenlijke ondernemersverenigingen van Zutphen (FOZ) hebben het hoofdbedrijfschap Detailhandel gevraagd een onderzoek te doen naar de haalbaarheid van een parkeergarage onder de Vispoortgracht. De belangrijkste conclusie is dat dit geen goede locatie is omdat het Miro-terrein bij de Albert Heijn een goede parkeervoorziening is tegen lage tarieven. Daar kan de parkeergarage dan niet tegenop en blijkt op deze locatie onrendabel te zijn. Precies dezelfde conclusie die we als SP-fractie al hadden getrokken door gewoon gebruik te maken van gezond boerenverstand.

De onderzoekers raden de gemeente Zutphen aan om een nieuwe, grote parkeervoorziening te realiseren in de buurt van het station. Zij pleiten voor een plek in de buurt van postkantoor of Brasseroord. De SP is hier geen voorstander van. Ten noorden van het station staan de Reesink-panden te verpieteren. Dit gebied wordt ontwikkeld en hier komen, naar verwachting zo’n 800 woningen. Dan is het een uitstekende kans om hier gelijk een grote parkeervoorziening te realiseren. Bovendien is de gemeente van plan om ter hoogte van de Kruittoren een onderdoorgang onder het spoor te maken voor voetgangers en fietsers. Van de parkeerplaats ben je dus zo in de Nieuwstad.

De SP heeft verheugd gereageerd op het onderzoek van de FOZ. We hopen dat het nu een kwestie van tijd zal zijn totdat het college en andere partijen de parkeergarage onder de Vispoortgracht laten vallen. Zonde om daar nog veel gemeenschapsgeld in te steken, er is al teveel geld onder water verdwenen. Wij zullen ons sterk maken voor een parkeervoorziening naast het station, maar dan op de Mars. Wordt vervolgd dus.

Parkeergarage: geld in het water gooien

U bent hier