h

SP steunt senioren

24 mei 2006

SP steunt senioren

De SP steunt senioren die de gemeente Zutphen hebben verzocht om een betere plek voor de ondergrondse container.

Nadat dit punt herhaaldelijk aan de orde is gesteld heeft wethouder van Oosten eindelijk toegezegd een oplossing uit te werken voor deze groep die niet meer zo makkelijk 100 meter loopt met een vuilniszak. Jammer dat het zo lang duurde voordat er actie kwam. Aan de andere kant blijkt dus ook dat de SP er niet voor niets is.


Persbericht: de Stentor

Veel te ver lopen naar afvalbak

door SANDER GROOTENDORST
24 MEI 2006 - ZUTPHEN - Bewoners van seniorenflats en andere complexen in Zutphen voor wie de afstand tot de dichtsbijzijnde afvalcontainer een probleem is, kunnen nog dit jaar rekenen op actie van de gemeente.

Dit heeft wethouder A. van Oosten gisteravond toegezegd bij een vergadering van de commissie gemeentewerken. Namens bewoners van de flats aan Meinsmasingel en Polsbroek voerden insprekers het woord. ‘Het is de morele plicht van de gemeente om het probleem aan te pakken.’
Van Oosten schat dat er in de gemeente acht é tien soortgelijke gevallen zijn. Hij wees erop dat bewoners vorig jaar te horen hebben gekregen waar in hun buurt een ondergrondse container zou worden geplaatst. ‘Daar is op gereageerd en in een aantal gevallen zijn de bakken alsnog op een andere plek beland.’ Nu blijkt dat dit op nog meer plekken had moeten gebeuren. Onduidelijk is of dit overal technisch mogelijk is (bijvoorbeeld vanwege kabels in de grond). Van Oosten en ambtenaren zijn op enkele plekken al wel wezen kijken. Een ambtenaar zei te verwachten dat aan de Polsbroek een oplossing wordt gevonden. Bewoner E. Bakker vertelde dat oude mensen, onder wie 90’ers, nu met een zestigliterzak honderd meter moeten sjouwen en ook nog de soms drukke Laarstraat over moeten. ‘Waarom heeft de gemeente niet gekeken welke mensen hier wonen?’

De meeste commissieleden vinden het beter eerst de probleemgevallen in kaart te brengen en dan maatregelen te nemen (die ook kunnen bestaan uit het verkleinen van de vulmond in de container). J. Luijendijk (SP), die de kwestie had aangekaart, wil liever zo snel mogelijk maatregelen, maar stelde zich tevreden met de toezegging. Bakker suggereerde een tussenoplossing: plaats de bakken van vóór de invoering van diftar tijdelijk terug. Van Oosten laat uitzoeken of dit haalbaar is.

Uitslag Enquete Diftar, overzicht van de cijfers
Uitslag Enquete Diftar
Enquete Diftar
Diftar gaat door, SP niet accoord
Vragen SP over DIFTAR
Onze SPeerpunten
Programma: Een milieuvriendelijke gemeente

U bent hier