h

De SP wil geen parkeergracht

26 juni 2006

De SP wil geen parkeergracht

De SP wil geen parkeergarage onder de Vispoortgracht. De Stadspartij noemde het al de parkeergracht. Weggegooid geld in troebel water. Niet doen, een onderzoek van de ondernemersverenigingen heeft al aangetoond dat de Vispoortgracht onrendabel is, zolang het parkeerterrein bij de Albert Heijn in gebruik is.

Samen met de ChristenUnie heeft de SP een motie ingediend bij de Voorjaarsnota om de Vispoortgracht te laten vervallen als locatie voor een parkeergarage. De komende jaren is drie ton gereserveerd voor onderzoeken. Wat een weggegooid geld.

Bij de bespreking kon het college niet anders dan zeggen dat het nu eenmaal is afgesproken dat er een parkeergarage komt onder de Vispoortgracht. Geen enkel overtuigend verhaal waarom het een goede plek is. En dan te weten dat het CDA en de VVD ook geen brood zien in deze plek. Dus een meerderheid is tegen. Toch gaan de onderzoeken door. Waarom? Omdat het college deze afspraken heeft gemaakt. Woordvoerder Johan Luijendijk stelde dan ook dat er sprake is van coalitiedwang. CDA, PvdA en GroenLinks wisten niet hoe snel ze dit moesten ontkennen. Maar ook nu kwam er geen motivatie voor de Vispoortgracht. Kortom, het is nog steeds van belang om te strijden tegen deze geldverspilling. Dit soort ‘rijdende treinen’ hebben al te vaak geleid tot domme beslissingen.

SP blij met onderzoek naar parkeergarage
Parkeergarage: geld in het water gooien

U bent hier