h

Hanzehof blijft bodemloze put

4 juli 2006

Hanzehof blijft bodemloze put

De Hanzehof blijft de gemeente Zutphen een hoop geld kosten. Nu blijkt weer dat het bureau dat sponsors zou zoeken te weinig geld heeft binnengehaald en zelf nog eens een ton in rekening heeft gebracht voor dit slechte werk. Conclusie is dat de gemeente weer 3,5 ton moet bijpassen in de kosten van de verbouwing. De bijdrage van de gemeente is nu 9 miljoen geworden.

Bovendien krijgt de Hanzehof jaarlijks een kleine 8 ton aan subsidie. Teveel van het goede vindt de SP, zeker omdat er iedere keer weer verrassingen zijn. Daarom heeft de SP in het vragenhalfuurtje de volgende vraag gesteld. Wethouder van Oosten was niet blij met deze scherpe kritiek.

“Voorzitter, de toneeltoren mag dan hoog zijn geworden, financieel is de Hanzehof nog steeds een bodemloze put. Exploitatietekorten, negatieve reserves, de verbouwing, een hogere subsidie en vandaag blijkt uit de Stentor dat er nog een keer 3,5 ton bij moet. Het vorige college in Zutphen heeft de raad gegarandeerd dat de bijdrage van 8,6 miljoen het plafond was en dat het daarbij zou blijven. Die garantie is niets waard gebleken. Eindelijk geeft de wethouder ook toe dat het inhuren van bureau van Dooren weggegooid geld is geweest. De SP heeft dit al vaker gezegd. Wanneer gaat het college de geldstroom aan de Hanzehof eindelijk eens begrenzen, zoals ze al vaker heeft beloofd. Hoeven we meteen ook niet meer te steggelen over bezuinigingen op kleine organisaties.”

U bent hier