h

Uitnodiging Vredeswake

8 september 2006

Uitnodiging Vredeswake

21 September is het dan weer zover: Voor de vijfde maal organiseert het Vredesnetwerk Zutphen op het ‘s-Gravenhof een Vredeswake. Van 0.00 uur tot 24.00 uur komen allerlei organisaties, politieke partijen en godsdienstige groeperingen naar de Vredeswake om hun deel bij te dragen.

Hierbij kan en wil de SP natuurlijk niet ontbreken. Daarom deze oproep. De SP is met name ingedeeld om ‘s nachts, tussen 0.45 en 2.00, er gewoon te zijn, om te “waken” en met de aanwezigen in gesprek te gaan. Uit ervaringen van mensen in voorgaande jaren, blijkt dat het zorgt voor een verrassende en aangename sfeer:

“…De 24 uurs wake heb ik beleefd als iets speciaals. In de nacht heb ik gewaakt. We zaten daar samen in een tent bij de uitgang van de Maria kapel. Op zichzelf al een vreemde gewaarwording. Geen mens buiten de tent te zien. Doodstil op straat en de wind die rondom je giert. De stilte van de nacht is voelbaar aanwezig. Een mysterieus moment, de nacht had iets van een groot gebed. Iedereen vraagt zich af, wat doet die man daar en toch heb je zelf het gevoel., dat je met iets groots bezig bent. En dan druppelen er mensen binnen, iemand die de krant rond brengt. Het is nog vroeg, zo rond 5.00 uur. Ineens zitten we in een diep gesprek over huiselijk geweld. Het voelt goed hier te zijn. Het heeft iets van vrede, ontmoeting met zomaar een mens. Om half zeven komt er iemand om de zonnegroet te doen. Het breekt de donkere nacht. Daarna nemen we van elkaar afscheid en gaan anderen verder. In die nacht heb ik mensen leren kennen, die anders ongezien waren geweest, in die nacht leerde ik iets begrijpen van mystieke momenten, stilte en ontmoeting. Ik duik mijn bed in en zwaai onze dochter uit die naar school toe gaat…”

[Olaf Haasnoot, predikant en lid van het vredesnetwerk]

Natuurlijk hopen we ook dit jaar weer op een geslaagde nacht. Daarom nodig ik u hierbij van harte uit om deze vredeswake te komen.

Aanmeldingen graag mailen naar het volgende adres: I.vanderVelde@gmail.com. Ook kunt u bellen naar: 06-20336863. (Maar ook zonder aanmelding bent u natuurlijk altijd van harte welkom!)

Irma van der Velde
Namens de SP lid van het Vredesnetwerk Zutphen (externe link)

U bent hier