h

Vooraankondiging Algemene Ledenvergadering

24 juli 2007

Vooraankondiging Algemene Ledenvergadering

Beste afdelingsleden,

Helaas moeten wij u melden dat het niet goed gaat met de afdeling Zutphen. Eén fractielid heeft besloten zijn lidmaatschap van de SP op te zeggen en vier van de zes bestuursleden hebben hun functie neergelegd. Verder heeft de beoogde nieuwe voorzitter te kennen gegeven dat hij er bij nader inzien van afziet om de voorzittersfunctie op zich te nemen. Dat betekent dat we op dit moment geen voorzitter, geen secretaris, geen penningmeester, geen webmaster en geen coördinator hulpdienst meer hebben. Plus een niet-SP fractielid.

Oorzaak van deze algehele malaise is de manier waarop het hoofdbestuur van de SP in Rotterdam is omgegaan met de problematiek van één van onze fractieleden, Johan Luijendijk. Voor drie van de vertrokken bestuursleden was dit trouwens de zoveelste vervelende ervaring met het partijkader. Johan zat in de WAO tengevolge van een burn-out, maar is bij een herkeuring weer arbeidsgeschikt verklaard, omdat de keuringsarts van mening was dat iemand die in de gemeenteraad kan functioneren arbeidsgeschikt is. Johan raakte voornamelijk door zijn werk voor de SP dus zijn WAO-uitkering kwijt. Verder mogen fractieleden zoals bekend maar een kwart van de vergoeding die ze voor dat werk krijgen zelf houden; de driekwart die er overblijft moet overgemaakt worden naar het hoofdkantoor in Rotterdam. Johan komt daardoor - tijdelijk - in financiële problemen.

Op allerlei manieren is geprobeerd om het hoofdbestuur van de SP te bewegen naar een oplossing te zoeken voor dit probleem, bijvoorbeeld door Johan tijdelijk over een groter deel van de raadsvergoeding te laten beschikken, maar dat heeft allemaal geen effect gehad. We hebben van de zijde van het partijbestuur zelfs niet de geringste intentie gezien om ook maar eens te onderzoeken of er mogelijk een oplossing te vinden zou zijn. Het antwoord was steeds een bot “nee, regels zijn regels” en daar hield het mee op. Het effect van dit alles is hierboven al beschreven.

De grote vraag waarover wij ons nu in deze algemene ledenvergadering moeten buigen is “Hoe nu verder?” Johan laat zijn verdere aanwezigheid in de raad afhangen van het oordeel van de leden. Wat betreft de afdeling: Als we het niet voor elkaar krijgen om minimaal een bestuur met een voorzitter, een secretaris en een penningmeester te vormen, zit er niets anders op dan de afdeling maar op te heffen en dat zou toch jammer zijn. We roepen u daarom op om met groten getale naar deze vergadering te komen. Tevens om u aan te melden als kandidaat-bestuurslid.

Algemene Ledenvergadering
Dinsdag 4 september 2007

Ed Belt (bestuurslid)
Leon Peulen (bestuurslid)
Thomas Rijs (fractievoorzitter)
Jan Herman Verpoorten (ex-kandidaat voorzitter)

U bent hier