h

Levendige algemene ledenvergadering

28 maart 2008

Levendige algemene ledenvergadering

De algemene ledenvergadering van de afdeling Zutphen op 25 maart 2008 werd goed bezocht. Zó goed zelfs, dat er extra stoelen en tafels aangesleept moesten worden.

ledenvergadering

Onder bevlogen voorzitterschap van Johan Oonk passeerden voor de pauze nogal wat onderwerpen de revue. In het afgelopen jaar zijn er de nodige veranderingen geweest met betrekking tot het aftreden van het oude bestuur en het opstappen van de fractie. Inmiddels zijn de nieuwe raadsleden geïnstalleerd en is een nieuw bestuur aangetreden. Vooralsnog heeft dit geen vervelende gevolgen gehad voor de afdeling. Er is zelfs een kleine toename van het aantal leden gemeld.
Ook de aanwezigheid van de SP op de markt op de laatste zaterdag van iedere maand is even ter sprake gekomen. Metname de Thuiszorgactie mag nu al succesvol genoemd worden; sowieso zijn de reacties aan onze kraam in het algemeen positief. Verder hebben ook veel leden zich aangemeld voor de cursussen die in 2008 nog plaats zullen vinden, zijn er afspraken gemaakt m.b.t. het bespreken van de conceptnota "integratie" en hebben leden zich aangemeld voor de SPelendag (Walibi) op zondag 18 mei.

Maar de grote klapper was toch wel de presentatie van één van onze SP-europarlementariërs, Kartika Liotard, over het landbouwbeleid in Europa. In een levendig debat kwamen zaken als: subsidies (aan multinationals), genetisch gemodificeerd voedsel, varkensflats, de pogingen van mutinationals om in al die zaken voet aan de grond te krijgen in o.a. Nederland, en niet te vergeten de enorme massa lobbyisten "in Brussel", aan de orde.

Kartika

Al met al: een geslaagde, levendige en sfeervolle avond vol debat en discussie waarin goede afspraken zijn gemaakt.
Dat smaakt naar meer...

U bent hier