h

669 Handtekeningen aangeboden aan wethouder Marieke Schriks

28 februari 2009

669 Handtekeningen aangeboden aan wethouder Marieke Schriks

De handtekeningenactie van de SP op de zaterdagmarkt van Zutphen en aansluitend op de woensdagmarkt van Warnsveld heeft in korte tijd 669 handtekeningen opgeleverd. Deze zijn op donderdag 26 februari aangeboden aan wethouder Marieke Schriks.

overhandiging handtekeningen
Om het getal mooi rond te maken, heeft de wethouder ook haar handtekening gezet. Op de website zijn inmiddels ook enige tientallen handtekeningen verzameld.

Op de Syntus website staat te lezen dat het Euroretour Zutphen-Warnsveld nog steeds 1 Euro kost. Nadat Veolia in Apeldoorn en ook verder op de Veluwe een prijsverhoging aankondigde van 50 % (eerst zelfs van 100 %!),
gingen er bij de SP afdeling Zutphen alarmbellen rinkelen, want als Veolia daar toestemming voor krijgt zal het niet lang duren of Syntus gaat ook toestemming vragen aan de Provincie om de prijs van het Euroretour Zutphen te mogen verhogen.
Dit vermoeden is niet ongegrond want inmiddels heeft Syntus een advies aangevraagd aan ROVOC reizigersgroep.
De SP pleit al jaren voor gratis openbaar vervoer en als dat niet direct haalbaar is, in ieder geval voor goed en betaalbaar openbaar vervoer. Een prijsverhoging van 50 % staat hiermee in schril contrast. Daarom heeft de SP besloten hiertegen in
actie te komen, want: voorkomen is beter dan genezen. In amper 4 uur werden in Zutphen bijna 400 handtekeningen opgehaald. In Warnsveld stond de teller na 2 uur op ruim 260.
Daaruit, en uit de reacties van de ondertekenaars, blijkt wel dat de bevolking in Zutphen en Warnsveld een prijsverhoging niet ziet zitten.
Hoewel een prijsverhoging op zich nog geen vaststaand feit is, wijzen alle berichten erop dat een prijsverhoging er wel aan zit te komen. Wethouder Marieke Schriks zegde toe er bij de Provincie voor te pleiten om het Euroretour te behouden,
om zodoende Syntus ervan te overtuigen dat een prijsverhoging een slecht idee is.

Via de website van de Zutphense SP (www.zutphen.sp.nl) kan men nog steeds deze actie ondersteunen.

U bent hier