h

Aftrap werkgroep parkeren Berkenlaan

1 februari 2009

Aftrap werkgroep parkeren Berkenlaan

Afgelopen zomer heeft de SP afdeling Zutphen een enquête gehouden onder de bewoners van de Berkenlaan. Uit deze enquête kwam naar voren dat het parkeren van de auto een groot knelpunt is. Het parkeren levert veel irritaties bij autobezitters omdat zij hun auto niet kwijt kunnen en bewoners ergeren zich omdat de auto’s op de stoep en op het grasveld worden geparkeerd. Voor het parkeren op de groenstrook zijn al heel wat bekeuringen uitgedeeld.

De SP heeft naar aanleiding van de resultaten van de enquête een oproep geplaatst om een werkgroep Parkeren te formeren. Zeven bewoners reageerden hierop. Zij zijn samen met een afvaardiging van de SP een aantal keren bij elkaar geweest. Na de eerste vergadering hebben twee mensen handtekeningen opgehaald. Ruim 100 handtekeningen heeft deze actie opgeleverd. Dit onderschrijft het belang van een goede parkeergelegenheid.

Navraag bij de afdeling Verkeer van de gemeente leerde dat er in het verleden al vaker bewoners van de Berkenlaan zijn geweest die iets aan de parkeerproblematiek wilden veranderen, maar dit heeft nooit tot concrete resultaten geleid.

Een tweede vergadering stond in het teken van de vraag: hoe gaan we verder? Er liggen drie mogelijke oplossingen op tafel. Besloten wordt om contact op te nemen met de afdeling Verkeer van de gemeente Zutphen en de voorstellen te bespreken.

Op 28 januari had een afvaardiging van de werkgroep een afspraak in het gemeentehuis. Het was een goed gesprek, waarbij werd afgesproken dat de gemeente de ingediende voorstellen zal bestuderen en zal toetsten op de haalbaarheid. Duidelijk is dat er parkeerplaatsen bij moeten komen. Natuurlijk moet er ook geld zijn voor het realiseren van deze plaatsen. De werkgroep verliet met een goed het gevoel het gemeentehuis en komt op woensdag 4 februari weer bij elkaar om verder te praten.

Het bestuur en de fractie van de SP zullen deze werkgroep blijven ondersteunen en zorgen dat dit onderwerp aandacht krijgt binnen de gemeentelijke politiek. Iedereen die mee wil draaien in de werkgroep of die meer informatie wil, wordt van harte uitgenodigd contact op te nemen met:
Joke Derks
Weg naar Laren 118
7203 HP Zutphen
Tel.: 0575-542209
E-mail: jmderks01@hetnet.nl

U bent hier