h

Gorssel: Buurtbewoners verontrust

26 september 2009

Gorssel: Buurtbewoners verontrust

De buurtbewoners rond het Acaciaplein in Gorssel zijn verontrust over het onverwachte gevolg van de introductie van het gescheiden rioolsysteem in hun buurt. In het oude rioolsysteem werd het afvalwater uit de huizen in de buurt, samen in een buis afgevoerd met het regenwater. Omdat het beter voor de lokale waterhuishouding is dat het regenwater niet langer meer met het afval water door het riool wordt afgevoerd, maar de tijd krijgt om in het gebied waar het valt te bezinken, is besloten om een gescheiden rioolsysteem te introduceren.

Om het regenwater dat in de buurt valt, in dezelfde buurt te laten bezinken is ruimte nodig in de buurt om het overtollig water tijdelijk op te slaan en in de grond te laten bezinken. Hoe men in Gorssel dit doel probeert te bereiken, geeft de hier beneden weergegeven foto goed weer.

Het maaiveld van het voetbalveldje in het midden van de buurt is voor zo’n 40 cm afgegraven, om als overloop te dienen voor het verwachte overtollig regenwater. De buurtbewoners zijn bezorgd dat het veldje midden in de buurt nu een kweekvijver wordt voor muggen en muskieten. En hebben de lokale autoriteiten gevraagd wat voor maatregelen men denkt te nemen om dit te voorkomen.

U bent hier