h

Petitie voortbestaan Zutphens Dack

12 december 2009

Petitie voortbestaan Zutphens Dack

Op maandag 14 december gaat Het Zutphens Dack demonstreren tegen sluiting van deze locatie. Het Zutphens Dack is een inloophuis voor mensen met een psychiatrische achtergrond, maar ook voor mensen zonder een Ciz-indicatie.

Radar, het overkoepelende orgaan, is failliet en daarom is er geen geld meer om de medewerkers te betalen. Dit komt omdat er bezuinigd moest worden en er veel minder indicaties zijn afgegeven. Vanuit de zorgverzekering werd voor iedere cliënt met indicatie betaald aan Radar.

Het Zutphens Dack is een toevluchtsoord voor heel veel mensen die anders op straat zwerven, geen dagbesteding hebben of in een isolement zouden raken. Zutphens Dack is vooral uniek, omdat mensen er ook 's avonds en in het weekend terecht kunnen.
De mensen die er komen hebben vaak geen geld om uit te gaan en voelen zich elders niet op hun gemak. Onder het veilige Zutphens Dack kunnen zij elkaar ontmoeten. Er zijn altijd medewerkers waarmee ze kunnen praten. En voor een paar cent kun je een kop koffie drinken of wat eten. Door sluiting bestaat het gevaar dat deze mensen weer in hun oude patroon terugvallen, waardoor ze weer opgenomen moeten worden of weer verslaafd raken. Meer dan genoeg redenen om het Zutphens Dack niet te sluiten.

Iedereen die het Zutphense Dack een warm hart toedraagt, wordt van harte uitgenodigd deze actie op 14 december te ondersteunen. Verzamelpunt is bij het Zutphense Dack, Stationsplein 4a in Zutphen. Om 8.45 vertrekken de demonstranten lopend naar het gemeentehuis, waar om 9.30 wethouder A. van Oosten een petitie wordt aangeboden.

bekijk hier de foto’s van de demonstratie en de petitie

U bent hier