h

Onze bibliotheek moet blijven!

19 maart 2011

Onze bibliotheek moet blijven!

Dit mag nietIn het kader van een fors bezuinigingsplan hebben B&W van Zutphen het onzalige idee opgevat dat onze monumentale bibliotheek uit het hart van Zutphen moet verdwijnen. De SP is faliekant tegen dit “Boekenweekgeschenk” van de gemeente en roept de burgers van Zutphen en Warnsveld en omstreken op om hiertegen te protesteren.

Zutphen telt ca. 47000 inwoners. Zutphen heeft een aantrekkelijke binnenstad die een belangrijke lokale en regionale functie vervult en die jaarlijks honderdduizenden toeristen trekt. Zutphen herbergt ook grotere regionale faciliteiten zoals het ziekenhuis en de rechtbank. Daarin past een volwaardige bibliotheek zoals wij die nu kennen, gevestigd in de Broederenkerk. In Nederland is dit een unieke locatie voor een bibliotheek. De bibliotheek ziet jaarlijks ongeveer 220.000 bezoekers.

Daar wil het college van Zutphen nu een streep door zetten in het kader van een harde bezuinigingsmaatregel, door de vestiging van de bibliotheek in het Warnshuus te plaatsen en in de Broederenkerk hooguit een klein uitgiftepunt te herbergen.

Wat betekent het?
Zutphen zal niet langer over een volwaardige bibliotheek kunnen beschikken. Het aanbod aan boeken zal drastisch worden verkleind, want daar is in het Warnshuus geen plaats meer voor.
Ook naslagwerken, bladmuziek, studiemateriaal, CD’s, DVD’s en andere media, zult u node missen als de plannen van dit college doorgaan. Even rustig iets nalezen in de bieb is er dan ook niet meer bij. Dàt is het “Boekenweekgeschenk” van de gemeente Zutphen…

Protesteer!
Dat de SP hiertegen ernstig bezwaar maakt spreekt vanzelf. Inmiddels is de bibliotheek zelf met een handtekeningenactie tegen de sluiting begonnen. De SP wil die graag ondersteunen.

U kunt op verschillende manieren uw steun geven aan de petitie om ONZE bibliotheek te behouden!

  • U kunt zaterdag 26 maart de petitie ondertekenen op de SP-kraam op de markt, tegenover het Volkshuis; deze handtekeningen zullen worden overgedragen aan de bibliotheek.
  • U kunt in de bibliotheek de petitie ondertekenen.
  • U kunt via de volgende website ondertekenen: http://petities.nl/petitie/behoud-de-zutphense-bibliotheek
Dit mag niet

ONZE BIBLIOTHEEK MOET BLIJVEN. PUNT!

U bent hier