h

Bespreking buurtonderzoek Tichelkuilen

11 juli 2011

Bespreking buurtonderzoek Tichelkuilen

Dinsdagavond 5 juli, vond in buurtcentrum De Uitwijk de bespreking van het buurtonderzoek plaats, dat de SP op 3 mei in de wijk Tichelkuilen had gehouden.

Het resultaat van het onderzoek was eerder bij alle buurbewoners thuis bezorgd, samen met een uitnodiging van de SP afdelingsvoorzitter Johan Oonk om naar de bespreking in De Uitwijk te komen. Doel van deze avond was om de uitkomt van het buurtonderzoek te bespreken en om de kijken of het mogelijk is om van Tichelkuilen een nog betere buurt te maken. De wijkwethouder, Mevr. Eri Willeumier-Noordhoff, en enkele leden van het wijkteam waren zo vriendelijk om ook op de avond aanwezig te zijn. Het spreekt natuurlijk voor zich dat ook de SP-fractie en het SP-afdelingsbestuur vertegenwoordigd waren.

Nadat Johan Oonk de aanwezigen had verwelkomd, vroeg hij de wijkwethouder om aan te geven wat ze van de resultaten van het buurtonderzoek vond. Mevr. Eri Willeumier Noordhoff gaf aan dat de gemeente op dit moment bezig is om een nieuw wijkontwikkelingsplan op te stellen. Er is geprobeerd om de opinie en bewoners over hun wijk te peilen bij het winkelcentrum in de wijk. De resultaten van deze peiling wijken niet af van de bevindingen van het SP buurtonderzoek.

De wethouder vraagt wat de aanleiding was voor de SP om dit buurtonderzoek te organiseren. Johan Oonk antwoordt dat de SP het onderzoek heeft georganiseerd om direct van de bewoners zelf te horen of het prettig wonen is in hun buurt, en om uit te vinden of er gezamenlijke problemen zijn die zouden kunnen worden aangepakt. Daarnaast merkt hij op dat het een waardevolle traditie is in de SP om niet alleen langs de deur te gaan bij de kiezers vóór de verkiezingen, maar om ook buiten verkiezingstijd contact te houden met de inwoners van Zutphen.

Sommige van de aanwezigen vertellen hoe in het verleden de problematiek met jongeren succesvol door de wijkagent en het jongerenwerk is aangepakt.

Verschillende voorbeelden van hoe de buurtbewoners betrokken kunnen worden bij het onderhouden van het groen in de wijk, passeren in detail de revue.

Verder worden er harde afspraken gemaakt tussen bewoners van Tichelkuilen en de nieuwe wijkregisseur over de veiligheidsproblemen bij de maisonnettes. De SP blijft deze aanpak volgen om te zien of er in de toekomst positieve ontwikkelingen zijn.

De vergadering besluit dat er geen directe aanleiding is voor de SP om samen met de bewoners van de wijk stappen te ondernemen om de leefsituatie in Tichelkuilen te verbeteren. Een logische beslissing, want uit het onderzoek van het SP bleek dat maar liefst 92 procent van de bewoners vindt dat er voldoende voorzieningen in de wijk zijn en het in Tichelkuilen prettig wonen is.

U bent hier