h

Het nieuwe zwembad is de kans om Zutphen weer op de kaart te zetten.

13 juni 2012

Het nieuwe zwembad is de kans om Zutphen weer op de kaart te zetten.

Het college van B & W vindt dat het tijd is voor een nieuw zwembad in Zutphen, omdat de kosten van het Graaf Ottobad de pan uit rijzen. De kaarten liggen er nu zo bij dat het gezellige Graaf Ottobad wordt vervangen door een saai wedstrijdbad op het industrieterrein. Dat kan ook anders, vindt de SP.

Het Graaf Ottobad
De kosten voor het Graaf Ottobad rijzen de pan uit. Voor elke €4,- die een badgast betaald moet de gemeente €12,- bijleggen, en die kosten blijven stijgen. Dat komt door de enorme onderhoudskosten die dit oude zwembad met zich meebrengt. Renovatie is te duur, en dus is het tijd voor een nieuw zwembad in Zutphen.

Wedstrijdbad
Op dit moment voert de gemeente een discussie over wat voor een soort zwembad er moet komen, en waar dat moet komen. De voorkeur van de bestuurders van Zutphen lijkt vooral uit te gaan naar een wedstrijdbad dat in vier delen kan worden opgedeeld, voor bijvoorbeeld baantjestrekkers, waterpolo en dergelijke.

Recreatiebad
Door alleen voor het wedstrijdbad te kiezen vervallen de mogelijkheden tot een kinderzwembadje, glijbaan of andere recreatieve vormen van zwemmen. Voor Zutphense plezierzwemmers is daardoor geen plek meer in deze stad. Volgens de SP is dat geen goed plan. We moeten deze vernieuwing aangrijpen om Zutphen weer op de kaart te zetten.

Buitenzwembad
De SP wil daarom dat er wordt gekeken naar de mogelijkheid van een recreatiebad, maar ook naar de mogelijkheden van een buitenzwembad in Zutphen. Op dit moment stroomt Zutphen in de zomer leeg: zwembadgangers fietsen massaal uit naar Vorden of Almen. De onderhoudskosten van een buitenzwembad zijn relatief laag. In de winter kan het leeg staan, en het water hoeft niet verwarmt te worden.
Het nieuwe zwembad is dé kans om Zutphen weer op de kaart te zetten. Die kans mogen we niet verspillen vindt de SP. We kunnen kiezen voor enkel een saai wedstrijdbad, maar we kunnen ook kiezen voor een compleet zwembad inclusief gezellig recreatief bad in de buitenlucht.

U bent hier