h

Gemeentelijke goedkeuring voor SP-actie

24 juli 2012

Gemeentelijke goedkeuring voor SP-actie

Vandaag heeft het college van B&W “welwillend” goedkeuring verleend aan het plan van de SP om verkiezingsborden te plaatsen. Naar verwachting zullen eind deze week of hooguit begin volgende week alle “bekende” locaties voorzien zijn van aanplakborden.

Het college had eerder besloten om op slechts één locatie (hoek Laan naar Eme / Den Elterweg, bij de sportvelden) verkiezingsborden te plaatsen. Dat vonden wij wel wat magertjes. “Dan halen we die borden op de gemeentewerf op en plaatsen we ze zelf wel”, was onze reactie. Toen een bericht van deze strekking was doorgegeven aan wethouder Rik de Lange, bleek deze daar welwillend tegenover te staan. Vandaag werd ons voorstel in het college besproken en goedgekeurd. Intussen hebben ook andere politieke partijen via de media, onder anderen de Stentor, kennis genomen van het collegebesluit, en gezien hun reacties blijken zij het in meerderheid wel eens te zijn met onze stelling dat één bordje wel wat weinig is. Vooralsnog zal de SP samen met de PvdA en hun jongerenorganisaties zorgdragen voor eerlijke verkiezingen. Daar horen die borden gewoon bij.

Op het moment dat dit bericht verschijnt is de gemeente nog wel op zoek naar sleutels, zodat wij de borden kunnen ophalen. Ook wordt ons gevraagd om de borden veilig te plaatsen en weer schoongemaakt af te leveren eind september, maar dat vinden wij vanzelfsprekend. Al met al een actie van de SP waar een gemeentelijke goedkeuring aan zit; kan het nog mooier?

NU dus aan de slag! Wordt vervolgd…

U bent hier