h

SP Zutphen begonnen aan verkiezingsprogramma maart 2014

1 juli 2013

SP Zutphen begonnen aan verkiezingsprogramma maart 2014

Op zaterdag 29 juni zijn de leden van de SP begonnen met het schrijven van het verkiezingsprogramma voor maart 2014. Dat deden de leden op een speciaal daarvoor georganiseerde brainstormdag.
SP Zutphen begonnen aan verkiezingsprogramma maart 2014

"Juist in crisistijd heeft Zutphen een sterke SP nodig", aldus Nienke Visscher de dagvoorzitter, "met politici die miljoenen euro’s uitgeven aan de verkeerde dingen, moet er een partij zijn die hen scherp in de gaten houdt en ze een tik op de vingers durft te geven als dat nodig is."

De dag begon met een opwarmertje: de leden deden mee aan een quiz over de SP in Zutphen. Daarna kon iedereen zijn ideeën op post-it’s schrijven en onder de bijbehorende thema’s plakken. Vervolgens formuleerden de leden SP-standpunten aan de hand van die post-it’s. Tot slot gaf iedereen aan, welke standpunten ze het belangrijkst vonden.

Een aantal speerpunten sprong er gelijk uit. Ten eerste dat het Broederenkloosterproject teruggedraaid moet worden. Ten tweede willen veel leden dat langs de IJsselkade een openbaar park komt waar jong en oud kunnen picknicken, muziek maken of sporten. Ten derde gaven veel leden aan dat de menselijke maat terug moet komen op Het Plein.

Nu gaat een speciale commissie, samengesteld door het afdelingsbestuur, aan de slag om de resultaten van de brainstormdag om te zetten in een verkiezingprogramma. Uiteindelijk beslissen de leden over het resultaat op een algemene ledenvergadering. "Vandaag zijn we begonnen aan de lange weg naar het uiteindelijke verkiezingsprogramma. In de tussentijd zullen we nog met veel meer mensen spreken", aldus Nienke Visscher.

U bent hier