h

College Zutphen steunt "Gelderland Bouwt Mee"

1 augustus 2013

College Zutphen steunt "Gelderland Bouwt Mee"

Op vragen van de Zutphense SP-fractie over het instellen van een investeringsfonds sociale woningbouw door de Provincie Gelderland onder de titel "Gelderland Bouwt Mee" heeft het college van B&W positief geantwoord. Het college zal dit ook actief uitdragen naar de provincie Gelderland.

De SP-fractie van Provinciale Staten (PS) Gelderland heeft recent een plan ontwikkeld waarbij de 20 miljoen euro van de NUON-gelden van de Provincie Gelderland wordt geïnvesteerd in sociale woningbouw in Gelderland. SP Zutphen heeft aan het Zutphens college gevraagd wat het hiervan vindt en of het hier actief steun aan wil betuigen.

De gemeente Zutphen geeft aan dat zij bekend is met de positie van de woningcorporaties. De corporaties staan onder druk en hebben moeite met het aantrekken van financiering voor sociale woningbouw. Het college zegt: "Indien dit fonds de aarzelingen van woningcorporaties om te investeren kan doen wegnemen, zijn wij voorstander van een dergelijk investeringsfonds. Kanttekeningen daarbij zijn dat er lokaal sprake moet zijn van een behoefte aan sociale nieuwbouwwoningen en dat het aanjagen van sociale woningbouw niet conflicteert met de woningbouwtaakstelling." De SP Zutphen is ervan overtuigd dat er behoefte is aan sociale woningen. De wachttijd is op dit moment zo’n 4 tot 5 jaar.

Het college van B&W antwoordt dat het een investeringsfonds voor renovatie van bestaande woningen, inclusief duurzaamheidsmaatregelen, toejuicht. Ook denkt het dat investeringen in sociale woningbouw een bijdrage leveren aan de werkgelegenheid. Het college gaat hier aandacht voor vragen in de reguliere overleggen die het heeft met de Provincie Gelderland.

gelderland.sp.nl

U bent hier