h

SP Zutphen steunt zorgacties Berkelland

17 augustus 2013

SP Zutphen steunt zorgacties Berkelland

Thuiszorgorganisatie Sensire heeft 1100 thuiszorgmedewerkers “preventief” ontslag verleend, om zo de druk op de onderhandelingen met de gemeenten op te voeren die de thuiszorg financieren.
Dankzij de introductie van de marktwerking in de zorg, wordt nu dus ook het belang van de thuiszorgontvangers en -medewerkers door Sensire ingezet om haar onderhandelingpositie te versterken en haar SP Zutphen steunt zorgacties Berkellandwinstmarges te verdedigen. Het UWV vindt dit soort praktijken klaarblijkelijk legitiem, en heeft het “preventief” ontslagverzoek goedgekeurd. De voor ontslag voorgedragen thuiszorgmedewerkers hebben uit protest kortstondig het hoofdkantoor van Sensire bezet. En op woensdag 7 augustus ontmoette een delegatie van de thuiszorgmedewerkers uit de gemeente Berkelland de verantwoordelijk wethouder Scharenborg in het gemeentehuis in Borculo.

Om deze delegatie te ondersteunen, en hun ongenoegen duidelijk kenbaar te maken aan de bevolking van Borculo, vond er voorafgaand aan het gesprek een protestmars plaats, georganiseerd door de SP Berkelland en FNV Abvakabo. De SP afdeling Zutphen is natuurlijk solidair met deze actie, en SP leden uit Zutphen en Lochem bezochten Borculo om de actievoerders te ondersteunen.

SP Tweede Kamerlid Renske Leijten, FNV Abvakabo vertegenwoordiger Lilian Marijnissen en Henk Krol van 50Plus spraken de actievoerders in het gemeentehuis van Borculo toe. Voor meer informatie over dit onderwerp klik op deze link:
https://sp.nl/zorg/nieuwsberichten_per_categorie/32/wmo_thuiszorg.html

U bent hier