h

Nu bekennen de PvdA, VVD, D66, Stadspartij en Burgerbelang eindelijk kleur.

21 december 2013

Nu bekennen de PvdA, VVD, D66, Stadspartij en Burgerbelang eindelijk kleur.

Maandagavond 16 december stemde de raad van Zutphen over de thuiszorg-motie van de SP. De motie riep het college op om in mogelijke toekomstige bezuinigingsoperaties de bestaande arbeidvoorwaarden van de thuiszorgmedewerkers te respecteren, en deze niet automatisch en zonder vooroverleg met de raad in te zetten om bezuinigambities te realiseren.

Naast de SP, stemde alleen het CDA, GroenLinks en lijst Lilian voor de motie. Hoewel SP woordvoerder Engbert Gründemann teleurgesteld is dat de motie het niet haalde, vindt hij dat het stemgedrag van tegenstemmers het in ieder geval voor de kiezers duidelijk maakt op wie ze niet moeten stemmen als ze een goede thuiszorg in de toekomst van belang vinden.

Gründemann: “In vier jaar tijd hebben we nu tweemaal de toch al niet best betaalde zorgverleners gedwongen om eerdere afspraken te negeren, en om alsnog slechtere arbeidsvoorwaarden en salaris te accepteren. De SP vindt dat als mensen slecht verdienen, hun salaris niet verlaagd kan worden. Dan komen hardwerkende mensen beneden de armoede grens terecht, en moet de gemeenschap alsnog financieel bijpassen om hun inkomen op het algemeen geaccepteerd minimum niveau te houden. De raad stelde in februari tijdens een door Burgerbelang georganiseerd interpellatiedebat dat het thuiszorgfiasco zich niet meer mocht herhalen, maar als het er op aankomt steunt de meerderheid, inclusief Burgerbelang, de voorstellen om herhaling te voorkomen, dus niet.”

“Wij blijven knokken voor een menswaardige thuiszorg” aldus Gründemann, die met zijn partijgenoten van plan is om te blijven strijden om de menselijke maat en zorgzaamheid in de zorg te conserveren.

U bent hier