h

‘19 maart nog steeds een referendum over het Broederenklooster project’

28 januari 2014

‘19 maart nog steeds een referendum over het Broederenklooster project’

Maandagavond debatteerden Zutphense forumleden over het Broederenkloosterproject. Zoals verwacht was er geen meerderheid te vinden voor een referendum over dit prestigeproject. Wederom werd pijnlijk duidelijk dat de collegepartijen zich halsstarrig vastbijten in hun dure dromen. “Maar het tij kan na de verkiezingen nog keren,” aldus SP lijsttrekker Engbert Gründemann, “19 maart kan nog steeds een referendum over het Broederenkloosterproject zijn.”

Gründemann zei in de forumvergadering dat hij geacht wordt om ‘blind te varen’: “Uw ‘businessplan’ is het papier niet waard waarop het is geschreven. Een raadslid of politieke partij die zich laat overtuigen door deze boterzachte cijfers, verliest iedere vorm van geloofwaardigheid.” De SP wil het Broederenkloosterproject na de verkiezingen opnieuw ter discussie stellen en hoopt dat er dan een meerderheid te vinden is om het plan terug te draaien. ‘19 maart kan nog steeds een referendum over het Broederenklooster project zijn. Het is duidelijk bij welke partij de kiezer moet zijn om tegen dit prestigeproject te stemmen.’

Fractievoorzitter Voorham van D66, een partij die historische gezien voor het houden van referenda én voor het Broederenklooster is, kon niet uitgelegd krijgen waarom haar partij niet voor een referendum was. Toen ze beschuldigd werd van het feit dat D66 alleen vóór referenda is, als dat in haar straatje te pas komt, antwoordde ze: “De materie is dermate complex, dat het niet met een simpel ja of nee aan de burgerij valt voor te leggen”.

De SP vindt het schandelijk dat de gemeenteraad dit argument praktisch klakkeloos heeft overgenomen. Gründemann: “Zutphenezen zijn echt niet te dom om ‘ja’ of ‘nee’ tegen het prestigeproject Broederenklooster te zeggen. Het college is te bang om de bevolking aan het woord te laten.”

 

 

U bent hier