h

Marktbezoekers blij met duidelijk SP standpunt Broederenklooster

25 januari 2014

Marktbezoekers blij met duidelijk SP standpunt Broederenklooster

De SP wil het Broederenklooster- project na de verkiezingen terugdraaien, ook als het plan dan al door de raad is aangenomen. Zaterdag maakten de socialisten op de markt duidelijk dat de strijd nog niet gestreden is, ook als de raad maandag al tot een besluit komt. Zutphenezen konden op een ansichtkaart hun boodschap aan de wethouder schrijven.

Hoewel het druilerig weer was en de markt slecht werd bezocht, kregen de SP'ers veel bijval voor het duidelijke SP standpunt om na de verkiezingen alleen zitting in het college te nemen, als met het geldverslindende plan wordt gestopt. Meer dan honderd ansichtskaarten met boodschap worden naar wethouder Hans la Rose opgestuurd.

Onder de enthousiaste leiding van SP'er Fred van Vliet bemande een flink team SP'ers de marktkraam vandaag. De ansichtkaarten die de SP had laten drukken, om wethouder la Rose te informeren over wat de marktbezoekers van het Broederenklooster plan denken, vlogen als verse oliebollen van bakkerij Nijkamp de kraam uit.

‘In twee uur tijd, waren we door de voorraad heen', zegt van Vliet. ‘Daarna hebben we ons tot onze krantjes en de ballonen moeten beperken', stelt hij tevreden vast. ‘We kregen ook veel bezorgde vragen over het belachelijke plan van het college om twee miljoen euro bij sociale zekerheid weg te halen, om zo een sluitende begroting te krijgen.’

De SP is tegen het Broederenkloosterproject, omdat zij de Broederenkloostermiljoenen liever besteedt aan meer menswaardige thuiszorg, aan het terugdringen van de woningnood of aan schoolzwemmen en een glijbaan in het nieuwe zwembad. 

U bent hier