h

Afscheid van raadslid Herman Torgensen & twee forumleden

24 maart 2014

Afscheid van raadslid Herman Torgensen & twee forumleden

Woensdagavond nam de gemeenteraad afscheid van de 29 raadsleden die tussen 2010 en 2014 in de politieke arena van Zutphen stonden. Onder wie SP-raadslid Herman Torgensen.  ‘Uw uitgangspunt was: we moeten meer naar de mensen luisteren,’ zei  de burgemeester over het SP-raadslid. Van zijn SP-collega’s ontving hij een doosje cherrytomaatjes.

Eerder al nam de SP afscheid van Torgensen en de twee SP-forumleden. Herman Torgensen is sinds 1995 actief lid van de SP, en in 1997 stond hij voor het eerst als lijstduwer op de SP kieslijst. Naast zijn werk voor de SP is Herman actief betrokken geweest bij het vakbondswerk. Terwijl hij ook jarenlang ouderraad-voorzitter is geweest van de Theo Thijssen school, en oprichter en bestuurslid van de hondensportvereniging Advendo. Binnen de fractie specialiseerde Herman zich in verkeersaangelegenheden en woningbouw.

De fractie heeft ook afscheid genomen van Corrie van Hoogmoed, die in 2008 twee jaar raadslid is geweest voor de SP en de laatste vier jaar als forumlid heeft gefunctioneerd. Corrie is van plan zich nu actief in te gaan zetten in de kerngroep van de SP.

Ook heeft de fractie afscheid genomen van Hans Kosters. Hans was een van de medeoprichters van de SP in Zutphen en heeft de afgelopen vier jaar als forumlid bijgedragen aan het functioneren van de SP fractie. Iedereen die afscheid nam heeft een lekkere fles rode wijn gekregen en nadat de fractievergadering was afgerond, hebben de leden van de fractie met een ontspannen en gezellige borrel deze raadsperiode afgesloten.

U bent hier