h

“Er is veel meer dat ons bindt dan dat ons splijt”

3 juli 2014

“Er is veel meer dat ons bindt dan dat ons splijt”

Nu kunnen zij dan echt als wethouder beginnen. Donderdagavond vond de installatie plaats van de vijf nieuwe wethouders. Namens de SP neemt Engbert Gründemann deel aan het gemeentebestuur. In de Burgerzaal klonk hard applaus na het uitspreken van de belofte, tegenover burgemeester, gemeenteraad en publiek.

Engbert Gründemann, wethouderskandidaat voor de SP, mocht de presentatie van het collegeprogramma openen. Dat deed hij met een terugblik op de onderhandelingen. Hij zei dat hij veel geleerd had. “Er is veel meer dat ons bindt dan dat ons splijt” aldus Gründemann in zijn betoog.

Hierna volgden alle fractievoorzitters een voor een met hun uitleg over het collegeprogramma en de afgelopen onderhandelingsperiode.

Ook kwam de nieuwe SP-fractievoorzitter Ellen Verhoog aan het woord.

“De afgelopen jaren zijn de verhoudingen in deze raad op scherp komen te staan. En toegegeven: de SP heeft daar een belangrijke rol in gehad.”

Verhoog doelde daarmee onder andere op de felle acties die de SP voerde voor thuiszorg en tegen de komst van het Broederenkloosterproject.

“U kunt dat terecht of onterecht noemen, maar wat voor ons nu geldt is dat we gezamenlijk verder moeten. Ik weet zeker dat dat met dit college en deze raad helemaal goed gaat komen.”

U bent hier