h

Ledenvergadering stemt vóór collegedeelname

1 juli 2014

Ledenvergadering stemt vóór collegedeelname

De leden van de SP hebben dinsdagavond tijdens de speciale ledenvergadering besloten dat de partij deelneemt aan het nieuwe college van Zutphen.
 

Nadat de fractieleden het collegeprogramma presenteerden en er gediscussieerd werd over de thema's, presenteerde beoogd wethouder Engbert Gründemann zijn mogelijke portefeuille. Hierna volgde de stemming: unaniem vóór.

Vorige week vrijdag presenteerden de beoogde wethouders van SP, PvdA, GL, VVD en CDA/CU al het collegeprogramma, maar voor een ledenpartij als de SP is deelname aan een coalitie pas aan de orde als de leden daarmee instemmen.

Maandagavond stemden de leden van Groenlinks tijdens hun ledenvergadering al in met de collegedeelname, woensdagavond spreken de leden van de PvdA zich uit. Als ook laatstgenoemden heil zien in deze coalitie, kunnen donderdagavond de beoogde wethouders geïnstalleerd worden.

Voor de SP is dit Engbert Gründemann. Hij was lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen en werd fractievoorzitter, deze functie zal raadslid Ellen Verhoog overnemen.

Engbert Gründemann zal donderdag geïnstalleerd worden als wethouder. Raadslid Ellen Verhoog neemt dan het stokje als fractievoorzitter van hem over.

U bent hier