h

‘Op de markt ontstaan mooie gesprekken die me bij blijven’ :: Interview Ad Woolthuis

14 augustus 2014

‘Op de markt ontstaan mooie gesprekken die me bij blijven’ :: Interview Ad Woolthuis

De actieve leden van SP Zutphen zijn vaak in de buurten te vinden, om van de mensen te horen wat er beter kan en die dingen dan ook samen met de mensen te verbeteren. Wie zijn deze SP’ers? Een aantal stellen we aan u voor. Deze keer: Ad Woolthuis, de oudste actieveling van de Zutphense SP.

***

 
Wat is jouw band met Zutphen?

“Zeventien jaar geleden ben ik samen met mijn vrouw in Zutphen komen wonen. Daarvoor woonden we altijd in Amersfoort. Onze dochter vertrok eerder al naar Zutphen en we gingen veel op bezoek, ook om op het huis te passen als ze weg was. We fietsten vaak een rondje in de omgeving en langzamerhand gingen we echt van deze stad houden. Ik snap niet wat we hier nog doen in Amersfoort riep ik tegen mijn vrouw.”

 

Waarom werd je lid van de SP?

“Ik stemde al een paar keer op Jan Marijnissen en in 2010 ben ik lid geworden. Ik zag de ongelijkheid in de maatschappij steeds groter worden. Vanaf mijn vijftiende ben ik altijd al bezig met het helpen van mensen. Zoals bij de scouting als jeugdleider en bij huurdersorganisaties. Als je in contact staat met zoveel verschillende mensen, merk je gauw genoeg welke kant het op gaat met het land. Dan is ook gauw duidelijk welke partij de beste oplossingen heeft.”

 

Welke momenten bij de SP geven je de meeste voldoening?

“Op de markt. Daar hoor je een-op-een van de mensen hoe ze erover denken. Directer en oprechter krijg je het niet. Iedere maand als we weer met de kraam op de markt staan ontstaan er wel een paar mooie gesprekken die me bij blijven.”

***

 

U bent hier