h

Ellen Jager geïnstalleerd, SP-fractie op volle sterkte

7 oktober 2014

Ellen Jager geïnstalleerd, SP-fractie op volle sterkte

De raadsfractie van de SP is met de installatie van Ellen Jager weer op volle sterkte. Maandagavond legde ze de belofte af, waarna luid applaus, bloemen en felicitaties volgden.

Nadat Engbert Gründemann wethouder werd, kwam er een zetel vrij. Door alle formaliteiten en procedures duurde het even voordat Ellen officieel plaats mocht nemen op die vijfde stoel in de gemeenteraad.

De vijfkoppige SP-fractie vooraan in de gemeenteraad.

Een lange tijd was Ellen de rechterhand van kartrekker van ROOD Zutphen Ellis Müller, inmiddels SP raadslid. Ze knokte samen met andere jongeren tegen huisjesmelkers en voor skatebaanverlichting, en was binnen de ROOD groep bekend (en berucht) om haar stiptheid en organisatorisch talent. Na er een poosje om persoonlijke redenen er tussen uit te zijn geweest, keert ze nu terug in de SP en gaat ze haar voormalige compagnon achterna.

"Ik draai al vanaf de verkiezingen mee in de fractie. Na die succesvolle verkiezingsoverwinning waarbij de SP groeide van 2 naar 5 zetels werd ik gevraagd of ik bij de fractie wilde komen. Engbert en Ellen Verhoog voorzagen dat er nog wel eens extra mensen nodig konden zijn als we het college in gingen. Omdat Paul Hofman wegens studie vertrok uit Zutphen, volgde ik hem op als forumlid. Ik ben dus al behoorlijk ingewerkt in de fractie. Ik heb ook alle hulp bij gekregen van de rest. Maar eerlijk is eerlijk: het ’s-Gravenhof is een vreemde wereld, dus helemaal wennen doet het nooit."

U bent hier