h

In memoriam: Hans Kosters 1947 - 2015

16 maart 2015

In memoriam: Hans Kosters 1947 - 2015

Foto: SP

Dit weekend ontvingen wij het droevige bericht dat Hans Kosters afgelopen woensdag op 68-jarige leeftijd is overleden. Voor velen van ons doet zo een bericht de vreugdevolle verkiezingscampagne verbleken. Want wat stelt een campagne op een moment als dit eigenlijk voor?

Hans was medeoprichter en eerste afdelingsvoorzitter van onze SP afdeling. Jarenlang was hij het boegbeeld van de partij. Hij heeft onze leden, onze kiezers en de Zutphense bevolking al die tijd vertegenwoordigd in talloze commissies, forumvergaderingen en in de raad. Hans heeft zich een leven lang onbaatzuchtig ingezet voor anderen. Onrecht werd bestreden en hulp werd waar mogelijk geboden. Niet alleen voor mensen die via de SP bij hem terecht kwamen, maar ook aan zijn naasten en aan de nieuwe generatie Zutphense SP’ers bood Hans ruimschoots hulp.

Ik leerde Hans zelf kennen toen ik ruim vijf jaar geleden actief werd voor de SP. Hij was de man die me een geruststellende glimlach gaf op de momenten dat ik er niks van begreep, om vervolgens met alle geduld haarfijn uit te leggen hoe het allemaal precies zat. Dat is hoe ik hem heb leren kennen.

Zonder Hans was onze afdeling niet geweest welke het nu is. Vorig jaar mei nam Hans afscheid van het bestuur van de afdeling. Na 23 jaar trouwe inzet, kon hij “het stokje overdragen”, zoals hij dat zelf zei. “Dat gaat helemaal goed komen”. Als blijk van waardering en dank heeft Hans van de afdeling de Zilveren Tomaat ontvangen.

Met het verlies van Hans heeft onze afdeling een voorbeeld, maar vooral een goed mens verloren. Des te meer zullen wij ons er voor inzetten zijn zinvolle leven te gedenken en een voorbeeld aan hem te nemen. Onze gedachten gaan uit naar Gita en de kinderen, die we alle mogelijke steun en troost toezeggen op dit moeilijke moment in hun leven.

Hans, we zullen je missen.

 

Nils Müller

Voorzitter SP Zutphen

Foto: SP
Oud-afdelingsvoorzitter Johan Oonk reikte vorig jaar de eervolle Zilveren Tomaat uit aan Hans.

U bent hier