h

De buurten in met volkspetitie 'Red de zorg'

19 mei 2015

De buurten in met volkspetitie 'Red de zorg'

Komende weken gaat de SP in meerdere buurten van Warnsveld en Zutphen op pad met de volkspetitie 'Red de zorg'. De SP wil zoveel mogelijk handtekeningen ophalen voor dit statement tegen de bezuinigingen op zorg. De petitie is opgezet door vakbond FNV en de SP steunt deze actie, landelijk én lokaal.

"Verzorgingshuizen moeten sluiten maar vervolgens wordt er keihard bezuinigd op de zorg die mensen thuis zouden moeten krijgen. Terwijl de regering wel eist dat ouderen langer thuis blijven blijven wonen. Tienduizenden zorgmedewerkers verliezen hun baan, inkomen of krijgen halve contracten. Er wordt bezuinigd op de dagbesteding, psychiatrische hulp, gehandicapten en dat terwijl zorgverzekeraas gigantische winsten maken. De regering maakt er een zootje van."
                  - Nils Müller, afdelingsvoorzitter SP Zutphen.

Al eerder voerden de SP'ers in Zutphen actie tegen de bezuinigingen op zorg. Zo maakten ze in 2013 een zwartboek over de misstanden in de thuiszorg, stonden ze geregeld op de markt met acties, haalden ze samen met zorgmedewerkers in 10 dagen tijd 1894 handtekeningen op voor behoud van de huishoudelijke zorg in Zutphen en voerden ze actie tegen het sluiten van de verzorgingshuizen.

"Vorig jaar werd de meest ingrijpende verandering in het Nederlandse zorgstelsel ooit ingevoerd. De zorg moest anders ingericht worden. De jeugdzorg, de zorg voor ouderen en langdurig zieken, het moest allemaal naar de gemeente, want dat zou beter zijn. Maar deze grote verandering ging gepaard met een megabezuiniging. En nu, een aantal maanden later, zien we de uitkomst. De SP zal blijven knokken voor goede zorg, het is dan ook vanzelfsprekend dat we deze petitie steunen."

 


Foto: FNV

U bent hier