h

Inwoners van Zutphen in actie tegen luxueuze loopbrug

4 oktober 2015

Inwoners van Zutphen in actie tegen luxueuze loopbrug

Foto: Tim de Jong
Inwoners van Zutphen, onder wie de bewoners van de woningen rond de Vispoortgracht,  hebben zich verenigd in het verzet tegen de komst van een luxueuze loopbrug over de Vispoortgracht. Zij zijn een petitie gestart.

Edith Geleijn, woordvoerder van het actiecomité: “In tijden van enorme bezuinigingen vinden wij het onverstandig dat ons gemeentebestuur honderdduizenden euro’s uitgeeft aan een onnodige loopbrug.”

Geleijn:

“Wij verzetten ons om meerdere redenen. De brug kost, afhankelijk van welke variant gekozen wordt, €507.000,- of €245.000,- en zal de loopafstand naar het centrum nauwelijks verkorten. Hij zal een negatief effect hebben op het milieu een verstoring voor de aanwezige flora en fauna. Maak van de bestaande route een aantrekkelijk en duidelijk wandelroute van de Houtwal via de hele Spittaalstraat. Dat is gunstig voor ondernemers.”

Foto: SP
De SP steunt het comité. SP-raadslid Mathijs ten Broeke:

“Het kabinet heeft de gemeentes opgezadeld met forse bezuinigingen. In deze tijden hebben we élke cent nodig voor zorg, woningbouw en onderwijs. Dat geld kunnen we beter gebruiken.”

 


Teken hier de petitie:

U bent hier