h

“Jullie zijn de baas”

13 november 2015

“Jullie zijn de baas”

Foto: SP

Om het XXI Partijcongres op 28 november voor te bereiden kwamen de leden van SP afdeling Zutphen/Lochem dinsdagavond 10 november voor de laatste keer bij elkaar. “Jullie zijn de baas”,  met die woorden opende afdelingsvoorzitter Nils Müller de vergadering. “De leden bepalen de koers van de partij.”

Voorafgaand aan de discussie over de koers van de partij en de verkiezing van het nieuwe partijbestuur werd de kwestie rondom het vertrek van Fred van Vliet uitgebreid besproken en vond een bestuursverkiezing plaats. Het bestuur werd unaniem herkozen. Müller:

"28 november komt een einde aan een lange, partijbrede discussie over de koers van de partij. Die begonnen wij hier met de ledenvergadering op 22 september, op 17 oktober gingen we met andere afdelingen in discussie, en vandaag bespreken we het stuk en de partijbestuurskandidaten voor het laatst in de afdeling."

Per vijftig leden mag een afdeling één afgevaardigde naar het congres sturen. Afdeling Zutphen en afdeling in oprichting Lochem sturen samen acht afgevaardigden. Zij zullen alle acht voor de resolutie en voor Ron Meyer als nieuwe partijvoorzitter stemmen.

 

"Met Ron Meyer hebben we goud in handen. Hij heeft bewezen de beste opvolger van Jan Marijnissen te zijn."

                 - Rinie Hindriks, afgevaardigde van Lochem

In de ledenvergaderingen op 22 september en 10 november kwam duidelijk naar voren dat de leden Ron Meyer het meest geschikt vinden om de resolutie uit te voeren. Rinie Hindriks, één van de afgevaardigden:

"We kiezen in de resolutie voor besturen én activisme, voor de meer ROOD en voor meer leden. Ron Meyer heeft als fractievoorzitter in Heerlen bewezen te kunnen besturen, als vakbondsman bewezen dat hij weet actie te voeren en als kartrekker van Young & United bewezen dat hij weet hoe je jongeren moet organiseren en lid kunt maken. Met hem hebben we goud in handen."

U bent hier