h

Hermans als waarnemer: gemengde gevoelens

22 december 2015

Hermans als waarnemer: gemengde gevoelens

Loek Hermans, voormalig VVD-fractievoorzitter in de Eerste Kamer, wordt tijdelijk burgemeester in Zutphen. De Commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje (VVD), heeft hem voorgedragen als waarnemer. De fractievoorzitters in Zutphen gingen akkoord met het voorstel om Hermans voor maximaal negen maanden naar Zutphen te halen.

SP-fractievoorzitter Mathijs ten Broeke: “Ik heb zeer gemengde gevoelens bij Loek Hermans als waarnemer, maar ik heb de voordracht wel ondersteund. Zijn verantwoordelijkheid bij de puinhopen die bij Meavita
veroorzaakt zijn, vind ik sowieso bezwaarlijk. Omdat het van korte duur is dat we in Zutphen een waarnemend burgemeester nodig hebben, accepteer ik het dat hij hier voor maximaal negen maanden aan de slag gaat. Wij zullen Hermans beoordelen op zijn merites in Zutphen."

Huidig burgemeester Arnold Gerritsen vertrekt in februari, daarom is een heel traject gestart om een goede opvolger te vinden. Omdat dit lang duurt, is er nu voor een waarnemer gekozen. 

U bent hier