h

Kamerlid Renske Leijten vertelt in Zutphen over Nationaal ZorgFonds

21 juni 2016

Kamerlid Renske Leijten vertelt in Zutphen over Nationaal ZorgFonds

Foto: SP

Donderdagavond 23 juni is de bijeenkomst voor een Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico in het IJsselpaviljoen in Zutphen. Iedereen uit de regio is welkom om mee te praten, mee te doen of alleen mee te luisteren. De avond begint om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur.

SP Tweede Kamerlid Renske Leijten zal met het publiek in gesprek gaan over het initiatief om het eigen risico en de zorgverzekeraars af te schaffen. Leijten:

Foto: SP
“In Nederland moet je kunnen rekenen op de zorg die je nodig hebt. Zo simpel is het. Maar er staat een boete van € 385,- op ziek zijn: het eigen risico. Daarnaast is de zorg veel te bureaucratisch en aan marketing en het jaarlijkse overstapcircus verspillen zorgverzekeraars miljarden. De kwaliteit gaat omlaag, de kosten omhoog. Dat moet anders. Wij zeggen: schaf de zorgverzekeraars af en zet één Nationaal ZorgFonds op. Zonder eigen risico.”

Drie weken geleden ging het actiecomité 'Zutphen voor Nationaal ZorgFonds’ van start, bestaande uit vijfentwintig Zutphenaren. Zij zijn begonnen met het verspreiden van stapels flyers, kranten, posters. Donderdag 23 juni is de volgende stap, op weg naar meer steun voor een beter zorgstelsel. Het actiecomité roept iedereen op om ook je vrienden, familie of collega’s mee te nemen. Naast discussie is er ook film, live muziek en verse koffie. 

"Samen zetten we een volgende stap op weg naar betere zorg. Voor iedereen in Nederland."

Foto: SP

 

U bent hier