h

Startschot Zutphens actiecomité voor Nationaal ZorgFonds

4 juni 2016

Startschot Zutphens actiecomité voor Nationaal ZorgFonds

Foto: SP

Vijfentwintig Zutphenaren hebben vrijdag 3 juni de handen ineengeslagen en een actiecomité opgericht voor een Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico. Het actiecomité draagt de naam 'Zutphen voor Nationaal ZorgFonds' en gaat bouwen aan brede steun voor het afschaffen van de zorgverzekeraars en het afschaffen van het eigen risico.

Dat doen zij door het Nationaal ZorgFonds op alle mogelijke manieren onder de aandacht te brengen. Ze verspreiden flyers, kranten, posters en organiseren op 23 juni in het IJsselpaviljoen een avond voor mensen die de beweging steunen.

Het actiecomité vindt dat je in Nederland moet kunnen rekenen op de zorg die je nodig hebt. Nu staat er een boete van € 385,- op ziek zijn: het eigen risico. De zorg is veel te bureaucratisch. En aan de marketing van zorgverzekeraars en het jaarlijkse overstapcircus worden miljarden verspild. De kwaliteit gaat omlaag, de kosten omhoog.

Dat moet anders, vindt actiecomité 'Zutphen voor Nationaal ZorgFonds'. Zij zeggen:

"Schaf de zorgverzekeraars af en zet één Nationaal ZorgFonds op. Zonder onnodige bureaucratie. Zonder geldverslindende concurrentie. En zonder eigen risico."

Foto: SP

Het plan voor een Nationaal ZorgFonds is een initiatief van de SP en een brede maatschappelijke coalitie van mensen die zich uitspreken voor een beter zorgstelsel. Op dit moment worden in het hele land actiecomités opgericht. Inmiddels hebben al meer dan 20.000 mensen hun steun uitgesproken via www.nationaalzorgfonds.nl. Bijna 9.000 van hen hebben een actiepakket besteld en gaan daarmee aan de slag. De SP hoopt dat ook andere partijen en organisaties zich aansluiten.

 

  • Zie ook:

U bent hier