h

Aangenomen motie SP: Eindelijk jongerenwoningen in Zutphen

26 juni 2017

Aangenomen motie SP: Eindelijk jongerenwoningen in Zutphen

De gemeenteraad van Zutphen heeft unaniem besloten dat er jongerenwoningen met een huurprijs van maximaal € 414,02 per maand moeten komen. Dit is het resultaat van een SP-voorstel dat vrijdag 23 juni bij de voorjaarsnota besproken werd.

De SP zet zich al jaren in voor de komst van jongerenwoningen in Zutphen. SP-woordvoerder Nils Müller:

Voor jongeren die in Zutphen willen blijven wonen of terug willen komen is er nu bijna geen plek. Noodgedwongen gaan ze weer bij hun ouders wonen of ze belanden op kleine kamers van huisjesmelkers. Het is hoog tijd om te beginnen aan de bouw van betaalbare jongerenwoningen.

De motie roept specifiek op om jongerenwoningen te bouwen met een huurprijs van maximaal € 414,02 per maand. Dat is omdat jongeren tussen de 18 en 23 alleen bij huurwoningen van die prijs recht hebben op huurtoeslag.

Al toen wij nog niet eens wisten waar het gemeentehuis stond knokten wij al voor de komst van jongerenwoningen. Het is een geweldig succes dat nu, na meer dan vijf jaar, de raad eindelijk het gemeentebestuur opdraagt om te starten met de bouw van jongerenwoningen.

Het college van burgemeester en wethouders moet zorgen dat de woningen er komen en de consequenties ervan verwerken in de begroting van volgend jaar.

U bent hier