h

Hovenezen spuugzat van sluipverkeer

8 september 2017

Hovenezen spuugzat van sluipverkeer

Foto: SP

Hardrijdend verkeer, een zeer onveilige straat voor kinderen, slechte bereikbaarheid voor de vuilniswagen en een hoog risico op ongevallen. Dat is dagelijkse kost voor Hovenezen die aan de Kruisstraat en de Spoordijkstraat wonen. Hun straten zijn een bekende sluiproute voor automobilisten die door de Hoven rijden. Voor bewoners is de maat vol, er moet iets veranderen.

Dat dit probleem speelt, ving de SP op tijdens het wekelijkse buurten in de buurt. SP’er Mart de Ridder:

“Naar aanleiding van vele verhalen rondom het sluipverkeer hebben wij polshoogte genomen in de straten die hier het meest last van hebben. De bandensporen slaan roetzwart af op de straatstenen. Zelfs toen wij in gesprek waren met bewoners merkten we dat er veel auto’s met flink tempo door de straat reden. Terwijl dit probleem gewoon op te lossen is, wordt hier al jaren niks aan gedaan. Dat is toch niet normaal?"

Foto: SP

Met de renovatie van de IJsselbrug afgelopen zomer werd het probleem alleen maar groter. Samen met de brug ging een groot deel van de N345 op de schop, hiermee werd de Kruisstraat de enige mogelijkheid voor automobilisten om Voorst te bereiken vanaf Brummen en Zutphen. Alhoewel deze werkzaamheden afgerond zijn, blijven de problemen goed zichtbaar. Veel inwoners zijn inmiddels murw geslagen, oproepen aan de gemeente en de lokale buurtraad om te kijken naar de sluiproute waren tevergeefs. Een van de buurtbewoners:

“Wat vooral knellend is aan het probleem, is dat het makkelijk oplosbaar is. Zet gewoon een paaltje ten hoogte van het viaduct, dan kunnen auto’s er niet meer doorheen en kunnen wij ouders in alle rust onze kinderen naar school toe brengen zonder bang te zijn voor automobilisten die de stoplichten willen mijden.”

Wilt u reageren of uw ervaringen delen? Neem dan contact op met Mart de Ridder:

U bent hier