h

SP: Samenwerken voor lagere huren en betere zorg

22 november 2017

SP: Samenwerken voor lagere huren en betere zorg

Foto: SP

Dinsdagavond hebben de leden van de SP Mathijs ten Broeke gekozen als hun lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Ook stelden zij hun kandidatenlijst en verkiezingsmanifest vast.

In een toespraak aan de leden op de ledenvergadering stelde Ten Broeke voor om ‘samen met PvdA, GroenLinks en elke andere partij met wie te praten valt over lagere huren en betere zorg, vóór de verkiezingen een 10-puntenplan voor Zutphen op te stellen.’ Dat voorstel werd beantwoord met luid applaus van de leden.

Foto: SP
Verder staan op de kandidatenlijst veel jonge mensen. Van de top 5 zijn er vier twintigers. Ten Broeke:

"Onze lijst vormt een ijzersterk team van jonge mensen met ervaring in de raad en nieuwkomers met ervaring in het leven. Ik ben beretrots dat ik zo’n lijst mag aanvoeren."

Opvallend zijn ook de lijstduwers helemaal onderaan de lijst. Op plek 16 staat Inge Oremus, één van de thuiszorgers met wie de SP actie voerde voor het afschaffen van de marktwerking in de huishoudelijke zorg. Op plek 17 staat Chantal Hazebroek, één van de bewoners van de Laan van Highlanders, met wie de SP actie voerde voor de aanleg van een verharde weg. Op plek 18 staat Edith Geleijn, met wie de SP actie voerde tegen de komst van de Vispoortgrachtbrug. Op plek 19 staat Jeroen Gerritsen, één van de ondernemers met wie de SP actie voerde tegen de torenhoge reclamebelasting voor kleine ondernemers. Helemaal onderaan de lijst staat Ida in ’t Veld, de kartrekker van ROOD, de jongerenvereniging van de SP in Zutphen. Lijsttrekker Ten Broeke:

"Wij zijn de bondgenoot van de bevolking. Niet alleen in woord, maar vooral in daad. Dat zie je nu terug op onze kandidatenlijst."

Foto: SP
 

U bent hier