h

VVD en Burgerbelang spelen schaamteloos vies spel over ruggen thuiszorgers

4 januari 2018

VVD en Burgerbelang spelen schaamteloos vies spel over ruggen thuiszorgers

Het vooruitstrevende plan van het Zutphense college van B&W om de marktwerking in de huishoudelijke zorg af te schaffen wordt schaamteloos vertraagd door VVD en Burgerbelang, de verdedigers van het oude marktstelsel. Donderdag werd bekend dat hun wethouders na meer dan een jaar plotseling hun steun intrekken.

SP-fractievoorzitter Mathijs ten Broeke:

“Dit legt nu pijnlijk bloot dat VVD en Burgerbelang een vies spel spelen over de ruggen van de thuiszorgers en de rest van Zutphen. Echt buitengewoon schaamteloos.”

Opvallend is dat nu en ook in de voorafgaande discussie geen enkele inhoudelijke argumenten genoemd worden tegen het plan dat een einde maakt aan de marktwerking in de huishoudelijke zorg. Ten Broeke:

“Keer op keer hebben de tegenstanders het over ‘processtappen’ en ‘meer onderzoek’,  terwijl het in 2015 en zelfs ver daarvoor al lang duidelijk was wat er moest gebeuren. Het gaat hen in werkelijkheid dan ook niet om het proces of onderzoek. Er is geen andere oplossing voor de problemen in de huishoudelijke zorg, maar VVD en BurgerBelang zijn om ideologische redenen tegen het plan om de marktwerking in de zorg af te schaffen.”

In het artikel van De Stentor is te lezen dat het college het voorstel voor de oprichting van een gemeentelijke stichting voor huishoudelijke zorg van de raadsagenda af wil halen. Ook dit is opmerkelijk, want hier gaat het college helemaal niet over. Ten Broeke:

“Het plan is al naar de raad gestuurd, dus de raad is aan zet. Die bepaalt wanneer het besproken wordt en wanneer er over besloten wordt. Echt absurd, uniek en schaamteloos wat hier nu gebeurt.”

U bent hier